tisdag 16 juli 2013




                                                               En underbar resa
Till Rosornas ö  dit har vi varit tillsammans med våra närmaste grannar Lena och Andre där vi bodde på Clarion Hotell mitt i Visby och så här ser det ut ett hotell med anor från tolvhundratalet.
Ett hotell med välvda tak och en fin miljö på alla sätt.Där vi njöt av goda frukostar som brukligt är när man bor på hotell och där vi sov gott om nätterna för vi hade turen att ha rummen mot innergården.Man kan lugnt säga att vi har har varit på en hellyckad resa och haft det väldigt bra..
Där vi har vandrat omkring bland gränder med vackra välvårdade hus och vackra Rosor och vi slogs av hur lugnt och fridfullt det var att vistas på denna ö men det kanske berodde på att vi hade valt en lite lugnare period efter Almedalsveckan och innan Stockholmsveckan och medeltidsveckan drar i gång.
Rosor det fanns det ju gott om överallt och en" nörd" som jag är så fick jag frossa av vackra skapelser och dofta på en del  men det är ju inte alla som doftar hur vackra de än är men otroligt fina att titta på.
Dessa vackra Stockrosor som även de är rätt så mysiga och sköna där de står mot husväggarna.Jag skulle naturligtvis önska att jag hade denna variant kanske jag skulle försöka få tag på en för de kan även växa här i vår zon för vi har en dubbel som är  vit och den övervintrar. Det blir någonting att ta med sig inför nästa sommar kanske.
Så här kunde det även se ut det var bara att välja miljö det fanns hur många som helst och alla fina fast de var på olika sätt.
Vi gjorde även en guidad stadspromenad runt muren som är  egentligen 3,6 kilometer lång.

 Vår  härliga guide såg ut så här och hon berättade om muren som  uppfördes under 1200-talet  där vi även fick veta en hel del om olika torn som är bevarade dock inte alla.Muren är ju upptagen på UNESCOs världs arvslista det gjordes 1972.
Vi har varit på en helt underbar resa där vi har haft ett fantastiskt väder det var bara första dagen när vi kom dit som det var lite kyligare  men sedan har det bara blivit bättre och bättre.Vi har även gjort en bilutflykt en dag då vi åkte för att se raukar och Ho bergsgubben förstås och åkt ett tåg som gick runt i staden där vi också fick en liten repetition om stadens historia.
Nu är man åter hemma igen och har skaffat sig underbara minnen och så har man ju alla dessa bilder som jag har tagit dem får man ju titta på .
 Ni må ha en riktigt bra dag














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar