tisdag 29 november 2016




 Adventsmys
Det första ljuset är nu tänt och det får brinna i den gamla ljusstaken som en gång stod i mitt föräldrahem. Julen förknippas ju med  mycket traditioner så därför så är det viktigt att det mesta får bli som det alltid har varit.Dessa traditioner ger även en hel del minnen som man plockar fram i och med att julsakerna får komma fram på nytt.
"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent."Den versraden passar bra in på dagens tema.
Ttill advent så fick vi även mera snö så det blev som ett passande vackert julkort lagom till högtiden.Någon har sagt "Det finns de som påstår att vitt inte är en färg, i själva verket är det julens vackraste färg." För oss som bor i Norrland och vissa jular har tillgång till snö så håller jag med men det har funnits jular då vi inte har haft snö och då har julkänslan haft svårt att infinna sig.
Den enda riktiga granen som vi har i vårt hus är den gran som nu står i den här krukan naturligtvis så har jag satt en liten hink med vatten i krukan och pyntat med mossa.Förra julen så började den gran som jag då hade att skjuta nya skott vi får se hur det blir den här gången.
Ärvd stjärna och ljusstake är även de på plats förra veckan så blev det en hel del pysslande när allt skulle tas fram men jag gillar verkligen allt som hör julen till så det var med glädje som jag pyntade.

Jag får avsluta med att tacka så mycket för fina kommentarer i mitt förra inlägg det är så roligt att Ni tar Er tid att skriva några rader ha det nu riktigt gott alla som tittar in på min sida.






1 kommentar:

  1. Hej Margareta! Det är skönt med Julen och december går så fort med alla helger. Det är kul att plocka fram pynt både köpt och hemmagjort. Ha det bra/ Marika

    SvaraRadera