tisdag 22 november 2016



 Inför Advent
Den här veckan går vi ju mot första advent en glädjens högtid för min del nog är det allt trevligt när man får på nytt plocka fram kära gamla ägodelar som hör julen till.Jag har förstås en hel del gamla ting dit hör bland annat juldukar.Dem jag visar här har jag själv broderat jag tror att den stjärnformade duken är bland dem som jag sydde först av allt sedan kommer den med domherrar  på  och tänk så många minnen det är förknippade med dessa dukar.De har ju följt mig på vägen till olika ställen som jag har flyttat till.
November månad så blommar påpassligt nog vår  vackra Novemberkaktus den är verkligen så vacker dessa vackra krukväxter som skänker glädje den tiden på året då det är mest mörkt utanför.
I dag hade vi på besök en pigg  Ekorre som smaskade i sig av fågelfrön som ramlat ner från fågelbordet.Förra vintern hade vi  även en Ekorre men tyvärr så var det en katt som fick tag i den nu vet vi inte om den blev skadad för vår granne som just kom hem  fick se den och då blev katten rädd och släppte Ekorren.Vi funderade ju förstås vart den tagit vägen men när min man skulle rensa bort en del kvistar i vår Tall där den brukade hålla till så hittade han Ekorren som där låg i sitt bo men hade troligen dött av chock eller om det nu var så att den fick en skada.Ett sorgligt slut på hans liv men nu är ordningen  återställd när en ny har hittat hit.
Så här vackert var det ute för någon morgon sedan tyvärr så blev det kortvarigt för nu har det regnat så allt har bara blivit till is och det är dubbade skor som gäller när man ska ut på promenad.Man kan bara konstatera att vintrarna är inte alls som de var förut.Som tröst så kan jag säga att just nu så har det börjat snöa igen jag hoppas förstås att det är lite blötare snö för annars blir det livsfarligt att vara ute på promenad men det blir i alla fall vackrare.

Jag får avsluta med att tacka så mycket för alla fina kommentarer som jag fick i mitt förra inlägg tyvärr så har jag inte tekniken med mig för när jag skulle kommentera på en del bloggar så blev det ERROR och det är ett ord man helst inte vill se när man håller på i teknikens värld 

Ha en fortsatt bar eftermiddag alla som tittar in här.

 

 

2 kommentarer:

  1. Hej Margareta! Trevligt att ha saker som man gjort själv. Din novemberkaktus är fin, full av blommor. Vi har blött och grått, ingen lust att gå ut.
    Ha det bra /Marika
    Har också fått error på en del bloggar när jag vill kommentera. Kom på att om jag inte klickar på förhandsgranska, utan postar direkt, så går det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Maribel för tipset det ska jag prova/Margareta

      Radera