torsdag 27 augusti 2015


Kalasväxter för insekter och goda bär
Vårt Parkstånd har vuxit som bara den i sommar troligen så är det  försommarens mycket regnande som den gillar. Ståtlig kan man säga om den, här bakom garageväggen passar den väldigt bra här får den växa som den vill den har blivit ca 1.80 hög.
Så glad jag är över att Bin har hittat till vår trädgård men någon i vårt närområde har bikupor så det är säkert deras Bin som hälsar på.  Om de visste hur välkomna de är eller rättare sagt allt som har med insekter är välkomna åtminstone de som gör nytta.
Vår Rosenflockel har även den slagit ut i blom även den är riktigt ståtlig det är även en växt som insekter gillar väldigt mycket men även Fjärilar.Jag gillar den så mycket så jag har planterat ett exemplar i en av de större rabatterna vi har i trädgården.
Här är det Humlor som kalasar på nektar från den.
Kalasat det har även jag gjort för i går så hittade jag och åt av  de vilda Smultron som växer vid skogsbrynet vid vårt torp och de var riktigt söta och goda,jordbär kallade min farfar dessa  bär. Även i går hade vi  en riktigt fin dag med sol och ca 22 grader varmt och i går kväll så kom det efterlängtade regnet så nu har jorden fått lite vått inslag. I dag ska jag ut i trädgården och fortsätta med mina omplanteringar som jag har hållit på med ett tag för jag känner att jag måste ta tag i förvandlingen även om det varit lite för bra väder för det men man får vattna där man har förbättrat så går det bra.Jag får med det önska alla en riktigt fin dag för det kommer jag att ha för nu skiner solen igen.





1 kommentar:

  1. Jordbär heter det väl på danska. Fast det är nog jordgubbar.
    Rosenflockel är också en växt jag gillar. Den orkar stå upp, vilket inte alla höga perenner gör./ Britt

    SvaraRadera