fredag 21 augusti 2015







Sensommar blommor och lite annat
Tack vare att sommaren kom till slut med ett rejält högtryck som gör att solen skiner dagarna i ända och vi har uppemot 28 grader varmt som mest så kan nu först en del av sommarens frö sådda blommor äntligen slå ut i blom.Här har nu Rosenskäran Cosmos som jag tror att den heter vecklat ut sina rosa blad det blir att samla in dess fröer sedan den blommat ut så att jag på nytt kan så dem till sommaren igen.
Även den röda Krassen som jag köpte en fröpåse av har nu även den slagit ut sina röda blommor om inte värmen och solen hade kommit så tror jag inte att det blivit så men nu blir jag ju desto gladare när det nu sker.
Inne i växthuset så är dessa primörer bara att hämta in och äta av och det smakar ju bara så otroligt gott och då jag dessutom vet att de är ekologiskt odlade så känns det riktigt bra.Vi får ganska så bra med Tomater men jag tror inte att det slår förra sommarens mängd för då var det rejält med Tomater men då hade vi ju haft en helt fantastisk sommar också.
Det här mästerverket hade jag turen att fånga på bild när vi var till vårt torp sist det är verkligen otroligt hur ett litet djur som Spindeln kan väva ihop trådar  och bilda ett vackert nät. Åter får man förundras av vår natur det gör man ganska ofta tycker jag.
Då solen är givmild så måste man ju bara ta vara på stunderna  och bara njuta av att man har förmånen att göra det.Med det så får jag önska alla ett fint veckoslut och njut av sensommaren så mycket som Ni kan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar