måndag 17 augusti 2015


                                             Sensommarfägring
Nu har den slagit ut den vackra Dahlia som jag för två år sedan fick av min väninna hos henne brukar de vara enorma de blommor som kommer och nu har även jag lyckats med det.Förra sommaren som var enormt härlig då blommade den inte alls men i år så har jag fått igen det som jag förlorade förra året Dels ha jag satt den i en vit trälåda som maken har snickrat åt mig och en del har jag placerat i en rabatt bara som en test och det blev även lyckat.Det kommer jag att göra även nästa sommar men då ska den få en plats där man ser den bättre nu sitter den i en rabatt på baksidan av vårt hus.



Vit Höstflox och vit Astilbe en riktig höjdarkombination den ena med tydliga blommor och den andra bara med ett skirt flor det blev verkligen vackert tillsammans. 
Det låga Fackelblomster som jag en gång fick av en före detta arbetskamrat som tyvärr inte längre är med oss den blir bara finare och finare för varje sommar.Nu tänker jag dela på den och placera den så jag får den på någon fler plats för det förtjänar den verkligen.
Rosa Älggräs även den har blivit en favorit så otroligt vacker ser nästan ut som Astilbe  i blomman men är då bra mycket resligare i sin framtoning.Här står den vid vårt köksfönster så jag kan njuta av den även inifrån.
Bonica rosen och tillsammans med rosa brudslöja är en  otroligt söt kombination som man kan nästan säga blir lite romantiskt tillsammans.Brudslöjan brukar jag plocka in och torka för den håller sig hela vintern och är lika vacker.
Nu har vi ju fått ett otroligt vackert sensommar väder med njutbara grader över tjugo som man naturligtvis tar tillvara på under dagen.Nätterna de har blivit kyligare och i och med det så blir man ju påmind om vad som är på gång även om jag faktiskt även gillar höstens klara luft och vackra färger.
 Nu återgår allt till det vanliga igen och det innebär att jag nu ska ut i trädgården och flytta ett antal växter så att det blir fint till nästa sommar.Jag får tacka för trevliga kommentarer i mitt föra inlägg och hoppas att ni alla får en riktigt fin Augustimåndag

 














1 kommentar:

  1. Verkligen en ståtlig dahlia. Det är roligt med växter man fått av någon, som gör att man minns dem då man tittar på växterna. Kanske ännu mer om hon inte finns längre. / Britt

    SvaraRadera