fredag 14 augusti 2015







Fortsättning på vår resa.......

Till Jakobstad kom vi andra dagen på vår resa där blev det god middag och även vila även om vi hade diskotek och andra oljud som störde vår nattsömn.
Efter middagen i Jakobstad så kände några av oss för att gå ut på en promenad och se oss omkring och hittade en kyrka med en liten trädgård där dessa vackra Digitalis växte.
Sista dagen så  besökte vi en trädgård i Uleåborg som var  1/2 hektar stor och det här speciella huset kom vi till allra först där bodde en man och en kvinna som var väldigt konstnärliga.Där fanns även en tolk tillfälligt på besök då mannen i huset bara kunde lite grann svenska.Den ljusa delen på huset är gjord av betong som är gjutet på profiler av plåt.
Frun som bodde i huset var väldigt duktig på att fläta i Pil hon hade en Pilodling där hon kunde hämta underlag för flätning.Här har hon gjort det här söta huset.
Hon pysslade även med mosaik och den här vackra Fjärilen hade hon gjor som var otroligt vacker.
Den här tuben av hönsnät som är fylld med stenar fanns även som en installation och här hade man lagt in en ljusslinga sm lyste när det blev mörkt.En ganska så enkel sak som man skulle kunna ha i sin egen trädgård det är som vanligt fantasin som fattas men det är helt görbart om man vill.
Här hade de en fontän som sprutade vatten och även här hade man satt in en belysning som skiftade färg för skapelsen som hette Regnbågen  säkert väldigt vackert i mörker.
Det finns mera att visa men jag får visa det en annan gång.Vi avslutade vår resa med att åka till Haparanda och middag på Ikea och gjorde där även lite inköp innan vi åkte hemåt trötta men mycket nöjda med resan.
Ha det nu riktigt bra alla som tittar in här..
 
 
 
 
 
 



2 kommentarer:

  1. Det är roligt att njuta av andras konstnärlighet. Och kanske ta efter.. / Britt

    SvaraRadera
  2. Trevligt men en reseskildring från mina hemtrakter, är född och uppvuxen i Österbotten, närmare bestämt Nykarleby, två mil från Jakobstad. Lämnade Österbotten för Sverige 1976.

    Hälsningar

    /Gunilla

    SvaraRadera