måndag 30 maj 2016




 Försommarvackert
Löjtnantshjärtats tid är här nu och blommar troget de har stått på samma plats i flera år och blir fler och fler de är så fina tillsammans med randgräsets vackra skira gröna och vita blad. 
Mosippan finns planterad i samma rabatt även den är vacker den har jag hämtat på en trädgårdsdag.Jag är ju med i en trädgårdsförening där vi har träff en förmiddag på försommaren och tar då med oss av våra växter som vi vill dela med oss av till andra. I gengäld så hämtar man hem nya växter som någon annan vill  lämna ifrån sig.Vi betalar inget för växterna utan det är gratis och Ni kan tänka Er att man inte vill missa den här förmiddagen jag har hämtat åtskilliga växter helt utan kostnad för man betalar bara medlemsavgiften.Jag brukar även köpa lotter och har många gånger haft turen att vinna förra försommaren så vann jag en Rudbeckia.
På vårt torp så blommar Rödbläran även den är söt med sin rosa färg. Vart den kommer ifrån från början förtäljer inte historien utan den finns bara här och är en trogen växt och naturligtvis alltid välkommen då den blommar på försommaren .
Den vilda Förgätmigej finns förstås även på vårt sommartorp och de blir det bara fler och fler av den är ju så villig att föröka sig och här passar den otroligt bra och här får den göra som den vill.
Vår Blodhägg blommar ju för fullt och då måste man passa på att ta in några kvistar både för att den är så vacker och dess doft är förförisk.Jag är förvånad att den står så pass länge i vas som den gör och även förvånad över att jag inte känner av den i form av allergi för det har jag gjort tidigare somrar.
Man kan inte annat än njuta för fullt av den årstid vi befinner oss i och just nu så har vi sommarvarmt sitter ute på morgonen och intar frukost i bland får man vara med om att beskåda Skator som slåss förmodligen så är det någon fin fru som de slåss om vad vet jag.

Önskar alla en riktigt fin försommarkväll






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar