tisdag 17 maj 2016





                                                          En del nyheter
Sibirisk Vallmo blev ett inköp i Fredags när vi var ut på en tripp med våra vänner Ingrid och Lars-Olof de bjöd oss nämligen på lunch.  I närheten där vi åt så fanns en blomsterbutik och där gick vi  in och botaniserade en bra stund våra män de gjorde sig en egen utflykt under tiden.Dessa juveler fanns utanför butiken i krukor och naturligtvis så vill man ju ha dessa i trädgården de lyser upp med sin vackra röda färg..
Den här blev även min för jag hade ju varit in i butiken för en vecka sedan och köpt blommor till en middag vi skulle på men då kom jag inte på att köpa dem.Jag hade tur att det fanns kvar så därför så  passade jag på har satt dem i en rabatt där jag tror att de kommer att trivas.Jag tycker att de är så vackra och lite originella med sina vackra blommor.
Den här söta annorlunda vasen kunde jag inte motstå och hade även turen att få med mig lite blommor i den som var lite "handelsgotta" som ägarinnan sa, sånt blir man ju glad över.
För ett tag sedan när jag var in på Granngården så hittade jag Rölleka, i krukan var det både röd och gul Rölleka och båda är jag intresserad av.Jag har haft som Ni ser på bilden en röd som var så vacker men den har inte överlevt något som jag tycker var lite konstigt då de hör till en sort som brukar klara sig.
I bland så är det svårt att hålla reda på vad man har planterat särskilt om man som jag den här gången missat att märka upp krukan, men häromkvällen fick jag en aha upplevelse när jag kom på vad som fanns i krukan .
För någon vecka sedan fick jag tips av en granne att man kan plantera majskorn i en kruka och då får man ett vackert gräs som man kan ha i trädgården och det är just vad det här är det ska bli intressant att se hur det gräset ser ut.
 I dag har vi kyliga vindar även om termometern säger att det är plus elva grader inte direkt att det känns så och det ska bli ännu kyligare och vi ska även få regn det däremot behöver vi.

Önskar alla en riktigt fin Tisdag







1 kommentar:

  1. Alltid kul med nya växtinköp. Känner igen det där, om att glömma vad man sått. / Britt

    SvaraRadera