tisdag 10 maj 2016






Lite Majblommor och en del annat
Så glad jag är över att ha denna fina Gullviva i trädgården har fått den av min granne för något år sedan och jag är även glad över att den har blivit lite större i omfång under tidens gång.Har haft den gula varianten men vet inte vart den tagit vägen har jag tur så kanske den dyker upp någonstans i trädgården.
Den här otroligt vackra Lungörten den har nu börjat blomma och sedan när blommorna har blommat över så är den  jättevacker enbart med sina blad, sådana blommor gillar man som har två vackra sidor.Vi har ju haft ett fantastiskt väder en period så det gör att det mesta har tagit fart i rabatterna vilket har varit underbart att se, en hel del tid har gått åt till att räfsa och rensa bort det som varit visset en kär syssla sedan så blir det ogräsrensning längre fram något som jag även gillar.
Även den här söta vintergröna växten blommar nu med sina blåa blommor jag har den på en speciell plats där den får göra lite som den vill för den blommar ju endast just nu och efter det så är den enbart grön , sedan kommer andra vackra blommande växter som tar för sig i samma rabatt så då får den stå tillbaka lite grann.
Inne i växthuset så är alla Tomat och Gurkplantor nu satta i sina hinkar och har börjat växa där för fullt.Jag tycker att det är otroligt praktiskt att odla i hinkar för när tiden är över och man ska skörda då är det bara att plocka frukterna och sedan så tömmer man hinkarna i komposten.
I dag har vi fått regn på förmiddagen något som är välkommet. Efter lunch så var jag ut på en skogspromenad  med min granne och nu har snön smält bort och man kan åter gå i promenadskor genom skogen.Efter promenaden så blev det fika hos henne och sedan tog vi itu med varsin sticksöm under tiden vi löste världsproblemen.Det var allt för den här gången och sedan vill jag avsluta med att tacka för kommentarer i mitt förra inlägg som alltid är lika trevligt.

Önskar alla en fin fortsättning på veckan





 

2 kommentarer:

  1. Godt å se at du kan nyte våren:-)
    Her kan vi se lenge etter regn, det er utrolig tørt.
    Ønsker deg en fortsatt fin vår!
    Eirin

    SvaraRadera
  2. Härligt med blommorna. Vintergrönan gillar jag, fast den kan bli väldigt mycket. En gång på Ven fick jag en lila också som fortfarande lever. Inte lika fin i färgen och inte lika blomvillig.
    Jag odlar numera också i hinkar och har upptäckt att det är praktiskt. Även om vattningen är litet svårare. / Britt

    SvaraRadera