torsdag 5 maj 2016







I trädgården just nu
I Blommig Fredag
Den vackert gula Primulan har snart slagit ut med alla sina knoppar och den är så vacker och lyser upp i rabatten roligt är även att jag har haft den sedan tidigare så den har övervintrat.
Dessa rutiga skönheter som just Kungsängsliljan är och som kommer varje vår och som blommar troget dem vill man ju gärna ha i trädgården.Naturen är som vanligt otrolig man blir hänförd av dess påhittighet.
Den här söta vårblomman med sin näpna framtoning och med sin ljusgula färg är även den jättetrevlig att ha i trädgården men även fin att ha i krukor.Dessutom så blommar den ett långt tag framåt och det är extra trevligt.
Tack vare att vi fick en härlig vårvärme som påminner om sommaren så har Vitsippan slagit ut.Jag skulle även önska att jag hade en blå variant den finns på min önskelista för jag tycker så mycket om dem.
En trevlig händelse så här i början på Maj är att min favoritfågel Sädesärlan har anlänt och det kan faktiskt vara så att den har även i år flyttat in i den fågelholk som vi har satt upp på väggen bakom vårt garage, där är det en skyddad plats något som de gillar.Någon tittade nyfiket ut genom hålet i holken senast vi var ute i trädgården och jobbade men det var lite svårt att se vem som hade flyttat in, men det spelar inte så stor roll egentligen roligt bara att någon vill bo där.
Det här var mina bidrag i dagens tema i blommig fredag men gå gärna in på den här  sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/
här finns det fler trevliga bidrag i ämnet.

Önskar Er ett riktigt fint veckoslut










5 kommentarer:

  1. Det är så härligt med allt fint som kommer upp i rabatterna, och att få inneboende i holken, är extra trevligt.
    Vi har också en holk på garageväggen, och där trivs de.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Det är allt härligt med våren. Och de senaste dagarna har man verkligen njutit. Britt

    SvaraRadera
  3. Finnes det noe søtere enn vårblomster?
    Også linerlen, da!
    Ha en fin maihelg!

    SvaraRadera
  4. Fint med kungsängsliljorna! Kommer inte ihåg var jag planterade mina förra året....
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Så fint det blommar! Känns speciellt när sädesärlan återvänder här också och den verkar på samma ställe varje år.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera