måndag 23 maj 2016






En helt vanlig Måndag i Maj
Ute i trädgården så håller rabatterna vakna vid liv ordentligt en del växter har gett upp men de flesta har överlevt.Nedanför vårt köksfönster så blommar de svenska färgerna den gula Vårkragen som är så fin och Pärlhyacinter med sin vackra blåa kulör och som kommer både här och var.Hittade en Pärlhyacint på vårt torp i ett dike så i bland så har knölar följ med jorden på något sätt och hamnat på oväntade ställen jag lät den sitta kvar för ett annat år så blir där fler och då får diket även blomma vårvackert i blått.
Den här vackra rutiga mamsellen den hittade jag även på vårt torp på ett ställe som jag absolut inte hade planterat någonting så den flyttade jag så nu står den i en rabatt och blommar så här fint.
Jag har köpt mig en Ramslök tänkte att det är roligt att prova någonting nytt som man kan använda i matlagning jag hoppas förstås att den kommer att trivas i vårt norrländska klimat.Jag ska ge honom lite vedaska då blir den nog glad.
Dessa ting är mina absolut bästa vänner just nu för de används i stort sett varje dag när jag rensar upp i mina rabatter. Det är även bra att ha någonting på hjul som jag kan dra och  frakta bort mitt ogräs eller torra kvistar som det finns gott om efter vintern.
Den här Mozarella salladen måste jag få delge Er receptet på den gör vi varje helg när vi äter grillad mat och den är så enkel och god.
 Man behöver;

1 litet Isbergssalladshuvud men man kan även ta ett halvt större det brukar jag göra eller någon annan sallad
2 tomater,
1/2 Gurka,
120 gr Mozarella,
1/2 Rödlök,
1 Matsked Dill (kan uteslutas),
2 Matskedar Olivolja,lite havssalt.
Man hackar allt och blandar till en sallad.

I dag på morgonen har vi fått regn men det är en skön temperatur ute så jag ska åka i väg till vårt torp och måla klart vårt uthus.Nu när man har fått lite mer värme så tinar man upp inombords på något vis det är verkligen skönt att vi går snart in i den första sommarmånaden synd bara att tiden rinner i väg allt för fort.

Önskar alla en riktigt fin Måndag i månaden Maj
 
 

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Salladstips kan man inte få för många av. Här är det otroligt varmt. Som tur är blåser det litet också. / Britt

    SvaraRadera
  2. Takk for fine vårbilder fra deg !
    Her er det så vått nå at det ikke nytter å luke. Men bøtte på hjul ser praktisk ut. Jeg har en trillebår med to hjul og den er jeg virkelig glad i .
    Ha en fortsatt fin forsommer.
    Eirin

    SvaraRadera