fredag 13 maj 2016





 Min vårfavorit
är temat i dagens blommig Fredag
Tibasten när den kommer med sina rosa blommor som är till glädje både för mig och alla Fjärilar, jag behöver den för någonting vackert att titta på och Fjärilar och andra små kryp behöver den för dess nektar.
Vitsippan förstås den är jag glad över att ha i trädgården både hemma och på vårt torp den är absolut en favorit och just nu så blommar den för fullt.

 Häggen när den kommer med sina ljuvligt doftande blommor och just nu så är den på gång tack vare en varm väderlek under en period.En doft som jag verkligen älskar önskar att man kunde stänga in den i en burk och plocka fram och dofta på under vintern.
Fjärilarna på våren som kommer fram när det blir lite varmare som till exempel den här Sorgmanteln den är så vacker här syns den tydligt mot den vita Björkstammen jag har sett  även  Citronfjäril och Nässelfjäril de är verkligen naturens juveler.Citronfjärilen ska enligt en botaniker inte finnas i vår region men nu gör den det troligen för att vi har fått mildare klimat.
Lungörten som just nu blommar för fullt den här är även en av mina absoluta favoriter ja det finns många gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  så hittar Ni fler godbitar i form av vårfavoriter.

Önskar alla en riktigt fin Fredag








6 kommentarer:

  1. Tibast är verkligen fint! Vitsippor och lungört blommar även här som häggen, men tyvärr är jag så förkyld så jag inget känner.
    Trevlig pingst helg!

    SvaraRadera
  2. Sorgmanteln har inte visar sig, men den kommer väl. Tibast måste jag åka iväg några kilometer för att se.
    Trevlig helg!
    Anette

    SvaraRadera
  3. Åja, absolutt vårfavoritter!
    Flott sommerfugl.
    God helg!

    SvaraRadera
  4. Fina vårfavoriter, och fjärilarna de är riktiga favoriter i trädgården.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  5. Underbara favoriter.
    Fjärilar har jag också sett.

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  6. Det finns så mycket fint så det är svårt att välja bara en. / Britt

    SvaraRadera