måndag 31 juli 2017


Slut på Juli

Tänk ändå vad sommaren går fort jag sjunger som Robert Broberg "Jag vill aldrig att sommarn ska ta slut" jag vill gärna att den fortsätter ett par månader till med tanke på att vi nyss har fått den kan inte hjälpas att vemodet smyger sig in.
Har vi nu tur så kanske vi får en helt underbar höst att se fram emot. I trädgården så blommar det som allra bäst, just nu så har Doftpionerna just slagit ut de är inte lika många som tidigare år men jag har ju dem på flera ställen så det finns blommor att plocka in av.
Studentnejlikorna de har som vanligt skjutit i höjden vilket jag måste ha glömt bort när jag planterade dem med tanke på  dess placering.Bakom dem så finns det andra växter som inte är lika höga och som nu inte syns.
Som den här vackra Rosen som verkligen trivs på sin plats och bjuder oss på riklig blomning.Jag kommer att plantera om i den här rabatten under hösten för att plocka fram de växter som hamnat på fel ställe.
Denna skönhet som är en trebladig Stjärnflocka hämtade jag på en dag med trädgårdssällskapet i Juni och nu blommar den, det är en riktig juvel som jag gillar.
Den här  Stjärnflockan som varit i vår trädgård i flera år nu den gillar jag väldigt mycket också,den som är så fin i alla buketter den kommer ändå att vara nummer ett.
Den här växten som jag har haft i vår trädgård i två somrar  den blommar för första gången just nu. Den liknar Rölleka lite grann i sin blomma men bladen ser helt olika ut dess blomma är rosa och riktigt fin .Tyvärr så har jag inget namn på den även den har jag hämtat hem från en trädgårds dag med föreningen.Det är otroligt mycket som jag har i trädgården som jag har hämtat hem vid plant bytardagar under årens lopp.

Jag ska fortsätta och njuta av den sommar som finns kvar då den just nu är helt perfekt.

Ha det gott alla som tittar in här.3 kommentarer:

 1. Ja, det er bare å fortsette å nyte sommeren, og håpe at august blir en flott sommermåned:-)
  Blomsten på det siste bildet var virkelig fin.
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Tiden går för fort, men det fina vädret fortsätter. Vackra blommor, stjärnflockan är en favorit men den börjar se ledsen ut på grund av torkan. Din fina blomma på sista bilden liknar morotsblomman, riktigt fin. Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 3. thank you for this your broadcast provided bright clear concept..
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera