söndag 6 augusti 2017


Lite ditt och datt från vårt torp
Vi har haft en fin vecka med vackert väder och det har blivit många timmar och dagar att vistas ute och på vårt kära torp.Den här dagen när vi var där så kom denna fina Fjäril som visst är en Pärlemorfjäril på besök alla fjärilar som kommer förbi gör det för att hämta nektar från mina Tagetes som jag har planterat här.Denna vackra Fjäril har jag inte sett här förut vad jag kan minnas men den är så välkommen.
Även denna kom för att hälsa på som är en Blåvinge men den ville gärna sitta på oss som var där här sitter den på mitt ben. Det ska tydligen betyda någon sorts lycka och visst är det angenämt att få se dem på riktigt nära håll dessa så vackra skapelser. 
På försommaren så blev det en fin altan att sitta på vid vårt torp, maken hade bräder som legat och väntat i rätt så många år så det var bara att skrida till verket och vi blev så nöjda med resultatet. Sedan inköptes även en markis så nu är det komplett.Här har vi njutit av tillvaron, lyssnat på radion, solat en stund,jag har stickat, här har vi intagit vårt fika på eftermiddagen i bland har vi haft fikagäster även det blev en fin plats att sitta på helt enkelt.
Nu är nästa projekt här, att såga i Pilen och göra den kortare så den får börja om på nytt då blir den så mycket tätare och finare i formen.Just nu så skymmer den för solen nu när det börjar vara sensommar och solen börjar stå lägre på himlen.
Här på trappan på vårt torp så har jag en kruka med både Tagetes och Ringkrage dessa blommor som jag bara måste ha på ett ställe som just vårt torp är.

Det var lite från min del av sommarsverige.

Ha det så bra alla som tittar in här och ta hand om Er
 4 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Det blev en fin uteplats att sitta och njuta av det vackra vädret. Fjärilarna har fortfarande inte hittat hit.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 2. Gratulerer med ny uteplass og markise !
  Godt å kunne nyte sol og sommer der.
  Flott bilde du har fått tatt av blåvingen:-)
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvaraRadera
 3. Sy mysigt och prydligt du har det. Blev ju en trevlig sittplats. Måste också säga att jag gillar de svarta dörrarna med kryssen i bakgrunden.
  Tagets och ringkrage är barndomens blommor och nästa år ska det minsann bli ringkrage nånstans här också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. I liked the arrows for their help in organizing your notes.
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera