söndag 13 augusti 2017


Augusti bilder
1 dagen i Augusti så var det fint väder så då blev det utflykt till PiteRönnskär som ligger ute i havet utanför Byske .Vi var dit tillsammans med våra grannar Lena och André vi åkte båt från Kinnbäcks hamn som tog oss ut hit till den underbara pärla som stället är, det påminner lite grann om Saltkråkan i sin karaktär.
Här promenerade vi och vi var även in till fyrvaktarbostaden där vi intog fika här finns även ett vandrarhem, vi var även in till deras kapell som byggdes 1771 , det finns även en hög fyr på platsen den är37 meter hög och är en av tre fyrar i landet som är högst.
Känner man att man har modet att vandra upp i fyren för att få en fin utsikt så kan man låna en nyckel för att öppna dörren och vandra trapporna upp dit.Vi bestämde oss för att stanna på landbacken och njuta av de vackra vyerna där..I slutet vi var där så blev himlen mörk men vi slapp åskan den mötte vi däremot när vi åkte tillbaka mot Byske för att äta middag på Lanternan.
Hemma i trädgården så har Grönliljan slagit ut här tillsammans med gula Penningblad som gör sig fint tillsammans.
På brotrappan så har jag planterat i en kruka den här Ingefärsmyntan jag tycker den doftar så gott och varje dag så måste jag bara få dofta på den.Har hört att den ska ha en lugnande effekt och ge  välbefinnande och nog tror jag på det jag har den alltid planterad i en kruka här på trappan för att få dra fingrarna genom den.
Den här vackra Asiatiska Liljan har även den slagit ut sina vita rena blommor, nog är det vackert med vita blommor allt.
Trädgårdspimpinell har även den kommit med sina rosa svansar till blommor den gör sig så fint i rabatten. 
Den låga varianten av Fackelblomster har även den slagit ut samt Astilbe som finns på flera ställen i trädgården.Det är alltid bra att ha sina favoriter på flera ställen  så blir det fint både här och där.I vår trädgård så blommar det under hela sommaren även på sensommaren och hösten så finns det växter som tar över sedan andra har gjort sitt.

I dag så får vi kanske en solig dag om vi har tur gårdagen var helt underbar med härliga sommarvindar.

Ha det så bra alla som tittar in här.3 kommentarer:

 1. PiteRönnskär verkar vara ett spännande ställe, ibland vill man vidga sina vyer och inte bara gå med näsan i backen som man gör i trädgården. Men det är ju vackert i trädgårdarna också och nu i augusti är det mycket fint som blommar lite senare. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Skönt med en utflykt i vackert väder. Du har mycket som blommar fint.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 3. Thanks for providing good information,Thanks for your sharing.
  ก็อตซิลล่า 2015

  SvaraRadera