måndag 3 juli 2017





Lite fägring i Juli månad
Den vita Syrenen har varit rejält praktfull den här sommaren och den är ljuvlig med sin underbara doft som Syrener kan bjuda på.Nu börjar dess blomningstid vara över men jag har bilderna kvar.

Den här vackra Strandirisen blommar på vårt torp den har bara en blomma men jag är så glad över det för jag brukar inte ha tur med dem de brukar oftast inte vilja bjuda mig på sin fägring.

Samurajhjärtat är en riktig favorit för den blommar hela sommaren och orkar göra det ända till dess att vintern knackar på dörren.Den har ju även ett vackert bladverk.
Aklejor är ju nyckfulla för man vet ju inte hur de kommer att se ut när de börjar blomma så därför så blev jag glatt överraskad när den här ser ut ungefär som den brukar göra.Den är ju helt klart lika fin som vanligt.Denna växer på vårt sommartorp så den har varit här länge för jag har inte planterat den.I trädgårdar förr i tiden så tror jag att Aklejor var en av de växter som man planterade även Toppklocka tror jag var ganska så vanlig åtminstone här uppe i norr och även Knölklocka.
Bakom vårt hus så har det i flera år haft tendenser att försvinna gräs på den här platsen och jag har funderat vad man kan göra åt det.Nu har jag åtgärdat detta problem med att göra en grusbädd så nu ska det vara snyggt här. Maken hade tagit reda på ett grus som var rejält smått när vi en gång i tiden hade köpt ett gruslass och nu kom det till användning.Den som spar han har heter det ju och den här gången var det riktigt bra att hitta.

Ha det riktigt fint tills dess att jag skriver nästa gång.



 





1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Fin syren du har,min börjar se lite risig ut, kanske behöver ta fram sekatören. Din Iris är vacker. Toppklocka har jag försökt få in i rabatten, men den poppar upp lite här och där. Hittade en stor planta i häcken, som jag flyttade. Hoppas den klarar flytten.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera