måndag 21 juli 2014







Fortsättningen på vår resa
Det var ju hit till Mårdseleforsen som vi var på väg  till, ett naturreservat som gör att det är så fint bevarat ett riktigt fint strövområde med olika broar och olika vattendrag att vandra över.När jag stod vid början av den här hängbron och väntade på en dam som just gick på den så när hon kom fram så var det en gammal bekant som jag inte träffat på länge så blev det ett kärt återseende.Hon är från Vindeln egentligen men bor i Skellefteå och brukar vara hit varje sommar.
Kan väl säga att man är inte så tuff när man går över hängbroar där Vindelälvens fors brusar under fötterna och bron dessutom svänger men en bild lyckades jag ändå fånga.
När man promenerar efter dess naturstigar så måste man se vart man sätter ner fötterna så man inte snavar över någon rot för det fanns det många av på stigarna som vi vandrade på.Vi promenerade 2,5 kilometer sammanlagt så det blev ett bra motionspass och dessutom i en vacker miljö.
Så här vackra stenar fanns att beskåda efter stigarna så otroligt vacker patina som de fått med tiden.
På vissa ställen kan man se hur vattnet har slipat stenarna så här fint under tidens gång och då börjar man undra om Vindelälven har krympt och blivit mindre under resans gång men vackert att se på är det allt.
På sina ställen så hade vattnet lugnat ner sig och bara rann så sakta vilket även det var vackert .
När vi sedan vandrat över ett antal broar och tittat på vacker natur så var det riktigt gott med medhavd fika som vi intog uppe vid den rastplats som fanns uppe vid parkeringen.Då smakade det extra gott med kaffe och medhavda smörgåsar och en och annan godbit och dessutom vatten som vi så väl behövde.
När vi gjorde resan så hade vi lagom varmt och det var tur att vi åkte i väg när vi gjorde det för nu vill man mest bara vara i skuggan då det är uppemot 30 varma grader.Nu ska man ju inte klaga men jag har aldrig varit med om att väderlekstjänsten varnar för tropisk värme nattetid. Det är väl bara att ställa upp så att det blir korsdrag även om det nu inte är så nyttigt men nöden har ingen lag som det heter.
Ha det riktigt bra i sommarvärmen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar