fredag 18 juli 2014







En liten resa
Gjorde vi i går vi hade tanken att åka i väg till Mårdseleforsarna men vi körde in på andra ställen under resans gång och hamnade i Raggsjö i den by som författaren Torgny Lindgren har sina rötter.Där blev vi väl emottagna i byahuset i byn .Vi fick se en liten film för 50 kronor så vi skulle få en liten inblick innan vi skulle vandra vidare i byn.Vi blev även bjudna på Farmors hallonsaft som tant Ruth i Släppträsk hade gjort och som smakade mycket Hallon och var alldeles lagom söt.Vi fick även smaka på skorpor från Kvarnåsen även de var goda.
Jag blev så förtjust i den söta flaskan med innehåll så naturligtvis så blev det till att köpa en så man har kvar som minne saften den kommer vi att dricka upp med andakt.



Vi vandrade sedan till den stuga som Torgny Lindgrens farmor och farfar bodde i på sommaren här kan jag tänka mig att han har varit många gånger när han växte upp.
Inne i det trivsamma köket så var det så här mysigt ett ganska stort kök som Ni kan se och på bänken rakt fram stod en diskbalja med tillbehör för här bar man in vattnet och diskade och sedan bar man även ut det när allt var klart.
Det fanns även en vacker kamin med bakugn vilket måste ha varit en riktig lyx och här kan man tänka sig att ugnen gav både gott bröd och även en härlig värme.
Här fanns det även ett litet sovrum så otroligt mysigt i den här fina stugan här sov man säkert gott i sommarnatten.

Även gamla bonader fanns uppsatta på väggen med fin text precis som det var på den tiden det begav sig.
Vi fortsatte sedan vår resa dit vi egentligen skull men den ska jag berätta om i ett eget inlägg.
Vi hade tur med vädret då solen sken och det var perfekt temperatur det har vi även haft i dag då vi har tagit igen oss på vårt torp.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag

.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar