torsdag 29 augusti 2024

 Sommaren går mot sitt slut

Snart är Augusti månad till ända och den här tiden på året så blommar det fint i trädgården av bland annat dessa så vackra höstflox den här som är lila till färgen är så fin.

I slutet på förra veckan så kom en granne och gav mig ett antal Violrutor som är så vackra och jag fick även en rosen pion som jag tacksamt tog emot. I bland har man tur jag har fått blommor av henne även tidigare som står och växer och ger mig glädje.Bland annat den här


 Vackra röda Kärleksörten som bara blir vackrare och vackrare för varje år som den står i rabatten.

Nu är det även en tid när man kan plocka in av de godsaker som man har i sitt växthus bland annat egna gurkor dem har jag plockat in tidigare av mest.

Just nu så är det mest goda röda tomater som jag plockar in av och det är verkligen så lyxigt  att få göra det.De smakar verkligen mycket mer än de som man köper i vanliga fall.

Vår vackra ros som vi har vid infarten den fortsätter att blomma det är så härligt att vi fortfarande får ha lite sommar och man känner verkligen att man vill hålla fast den ett tag till.

Vi kommer att få regn i morgon något som vi inte behöver för vi har det ganska så blött ,på morgonen när man är ute i trädgården så måste man ha skor typ av stövelkvalité för att inte bli blöt.Jag har på mig stallskor något som gör att jag håller mig torr om fötterna det är mina trädgårdsskor.

Det var lite grann om hur det är här hos mig just nu jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.







3 kommentarer:

  1. Ja, nå går sommeren mot slutten, men du har så mye fint som blomstrer fortsatt. Den mørke sedum du har der er veldig fin. Det er en flott avling med tomater og agurk du har fått. Det er luksus å kunne hente det i drivhuset nå.
    God helg.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det känns som att sommaren är slut, men hösten brukar vara riktigt fin. Idag tvättade jag alla krukor från växthuset, har några kvar men de flesta är rena och fina, till nästa år. Du har så fina blommor, floxen har en härlig färg. Violrutan är så fin. Min ros Rhapsody in Blue har börjat blomma om, det är skoj. Vi hade riktigt fint väder idag.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Your garden is truly thriving! Fresh cucumbers and red tomatoes from your own greenhouse must be such a treat. It’s wonderful that your rose continues to bloom and add a touch of summer to your days. Despite the wet conditions, it seems like you’re making the most of the garden and enjoying every moment.

    Happy weekend. I just shared a new post, I invite you to check it out. Thank you. https://www.melodyjacob.com/2024/08/high-salt-diet-linked-to-higher-eczema-incidence.html

    SvaraRadera