onsdag 4 september 2024

Hösten är här

Nu är definitivt hösten här nu när älgjakten börjar och allting och vi dessutom har vänt blad i almanackan till en ny månad som är September.

Här vid vårt sommarhus så blommar höstastern så fint vi har dessutom gjort om i den här rabatten och  det blev så bra.Nu behöver vi inte ha omsorg om den  för den behöver aldrig vattnas då den har en myr som grund nämligen.

Hit till skogen bakom vårt uthus vid vårt sommarhus så brukar vi ta av vårt överflöd av växter hemifrån vår trädgård där kan man hämta om man vill ha någon växt i någon rabatt hemma i trädgården eller här i trädgården när det behövs.
 


 

Bakom vårt garage så blommar parkstånd och höstgullris så här fint de lyser verkligen upp i rabatten.

I år så dignar allt med bär och frukt av tyngd för det är verkligen ett år när vi får allt och mer därtill.Rönnarna är så vackra just nu med sina röda bär.

 Snart kommer väl Sidensvansarna och tar för sig av godsakerna de kommer väl att bli onyktra och får en vinglig färd från träden kan jag tänka mig.


 

På baksidan av huset så har jag ställt en blåmålad stol på den står det en blå kruka med en blomma som jag har hittat på en trädgårdsdag.

Nu blommar den så vackert och är som ett smycke i krukan vad den heter förtäljer inte historien för det fanns ingen etikett på plantan när jag hittade den.

Vi har ju haft stormigt väder ett tag så jag var tvungen att gå ut och binda upp dessa höga vackra Solrosor den här är så vacker enkel som den är.Nu har jag plockat in av dem för de har även gått av när det blåste.

Jag har även plockat in av min dahlia för nu ska jag ta reda på dess knölar och lägga dem i vinterförvaring i en papperspåse.

En dag när vi hade satt oss inne i vår glasveranda vid vårt sommarhus för att fika så kom en traktor och satte ut plogpinnar inför vintern.

Kan säga att inte blev man särskilt glad över dem i nuläget för vintern är inte särskilt välkommen än på ett tag de är ute i god tid kan man säga.

Det var allt från min del av världen önskar alla ett bra veckoslut.





2 kommentarer:

  1. Ja, det er ingen tvil om at høsten har kommet. Det må være fint å ha en myr der hvor du har plantet. Da trenger ikke plantene å vannes nei. Jeg har ikke måttet vanne i hele sommer for vi har fått så mye regn. Det er flotte rabatter med mange blomster hos deg. Det er jo fint at så mye blomstrer fortsatt hos deg.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Jag tycker som du, det var lite tidigt att påminna om vintern nu, men de kanske måste börja i tid för att hinna med alla pinnar. Det blommar fint hos dig, med solros och dahlia. Såg ett fält omringat av solrosor då jag var i stallet. Det såg så fint ut. Solrosen är höst för mig.
    Ha det så gott /Marika

    SvaraRadera