tisdag 17 september 2024

 Höstbestyr

Dit hör lingonplockning jag vill alltid gå ut en sväng i skogen och plocka mig några liter lingon bara för att det är så mysigt att gå dit och bara få njuta av skogens stillhet och höra vinden susa i träden och sedan är det en speciell doft därinne som är angenäm av barr och kåda.

Vi fick oss några liter och naturligtvis så kokade jag lite sylt av bären samt frös ner en del som man bara kan plocka upp från frysen och koka mera sedan och känna den ljuvliga doften av nykokt lingonsylt.


 

Det har varit helt underbara dagar under september då man bara har suttit här på altanen vid vårt sommarhus och njutit av det vackra vädret och med en sticksöm i händerna och lyssnat på p1 i radion det är någonting som jag kallar för livskvalitet.

Vi har även plockat bort det saker som vi brukar ha ute i trädgården dit hör vår spring vatten sten som vi njuter av varje sommar då dess porlande ljud från vattnet är så härligt att höra.

Det är även roligt att se alla fåglar som gärna dricker av vattnet så den fyller flera funktioner kan man säga. Den ska nu få vila tills det åter blir maj månad då vi glatt plockar fram den på nytt.

Jag har även plockat in mitt vackra palettblad för att vi börjar ha minusgrader nattetid och den har verkligen blivit så praktfull.

Nästa sommar så kommer jag även att plantera ut något palettblad igen då det blev en succé.


 

Jag har även plockat in en hel del fröer av bland annat den här vackert vita rosenskäran.

Naturligtvis även denna så vackra rosenskära som jag hade turen att vinna den vill jag gärna ha nästa sommar också.

Dessa så otroligt söta gula tagetes som jag fick av min granne dem vill jag gärna ha i någon kruka här vid vårt sommarhus men även i trädgården hemmavid.

Nu är det en massa oljud från himlen det är en hel del fåglar som har bestämt sig för att flytta till varmare länder och i år är det mera ljud från dem än vanligt tycker jag.

Det är alltid lite vemodigt när de far i väg förr sa man alltid att de hade sett snö därför reste de i väg.

De är så välkomna tillbaka ett annat år när de kommer på nytt.

Det var lite grann om hur jag har det.
 






 

2 kommentarer:

  1. Så mye tyttebær du har plukket! Ja, det lukter godt av nykokt syltetøy. Din palettblad har blitt veldig fin. Jeg sådde frø av de i februar, og de har blitt til store planter nå. De er så fine, og de trives veldig godt ute. Jeg må også snart ta mine inn. Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det är fint i skogen och lingon är så gott. Jag brukar också koka sylt . Jag har sett några fågelsträck, som var i oordning och en jättefin plog med tranor. Det känns tråkigt att det är dags för dem att flyga iväg. Ditt palettblad är riktigt stort och fint. Här plockas också frön av blommorna. Fint att ha ett eget förråd.
    Skall så lite nu i höst , för att se hur det blir.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera