torsdag 8 augusti 2024

Bilder så här i mitten av Augusti

 

Augusti månad och en av några Solrosor som jag satte fröer av under våren har nu slagit ut och är jättehög säkert två meter.

. På fröpåsen stod det att det skulle växa flera stycken med olika färger på blommorna så vi får hoppas att någon av dem har kanske till exempel en röd färg så det ska bli spännande att se vad det blir.Fin och hög är den i varje fall.


Den här vackert röda krolliljan som jag tror att det är för jag har fått den av en granne är så vacker även den här sommaren och den blir finare och finare för varje år då det blir flera av den.

Dahlian vid vårt sommarhus den är verkligen så enorm med sina stora fina blommor. Den har fått en ny stor kruka i plast där den verkar trivas förträffligt men den kräver en hel del vatten för att göra det.


 

Rosen New Down den har äntligen slagit ut och är så fin mot den röda väggen här får den växa som den vill.



Nu har även Rosenflockeln slagit ut i blom och därmed så har även fjärilarna anlänt förra året så var det olika sorter som kalasade på dessa blommor.Varje sommar så är den lika underbar jag är så glad över att jag hittade den på en trädgårdsdag.

Man måste passa på att plocka in någon bukett medan tid är av sommarens vackra blommor ute i trädgården.Man märker på blommorna att buketterna vissnar lite fortare nu när vi är i Augusti men en del är ju blommor av eternell karaktär så dem kan man ju satsa på.

Vi hade en middags bjudning förra helgen och då fick vi en bukett med bland annat flera dahlior som ingick i buketten  och de är ju så jättefina.

Om några dagar så ska maken och jag i väg på en trädgårdsresa över dagen mot Umeå det ser vi fram emot.

Jag önskar alla ett trevligt veckoslut.



 



2 kommentarer:

  1. Så fin solsikke du har! Din har kommet langt. Jeg har noen som fuglene har sådd for meg, men de har ikke begynt å blomstre enda. Det er et vakkert bilde av sommerfuglen. Jeg håper at de kommer hit snart.
    God helg!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Din krollilja är otroligt fin, tror att mina står helt fel, för de är inte alls lika stora och fina som dina. Jag skaffade mig Rosenflockel förra året, och den står i startgroparna för att slå ut nu. Hoppas den kan locka till sig lite fjärilar här också.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera