torsdag 4 januari 2024

 Välkommen 2024

Det nya året  som kommer med kyla vi har  nämligen minus 30 grader kallt på dagen och nattetid till och med över 40 .Det är bra synd att det är så kallt för det är så vackert utanför och mina lungor tål inte den här kalla luften tur att det ska bli mindre kallt till veckan då får jag ta igen det hela.

Vi hade en  lugn nyårshelg   och i vanlig ordning så titta och framförallt lyssnade maken och jag på den årliga nyårskonserten på nyårsdagen det hör till åtminstone  min tradition.

Nu när vi har så kallt utanför huset så skiner solen och då tittar den in genom rutan och det är ganska så trevligt.


 

Dessa små varelser har det väldigt jobbigt nu när det är så kallt och vi ser att de är flitiga vid sitt matbord och vi fyller på maten vartefter hursomhelst så är de trevligt att ha dem i vår närhet.

Till våren när Pelargonerna börjar komma ut i handeln så kommer jag att vara på jakt efter den här med gröna och vita blad den har jag en gång haft men tyvärr så lyckades jag inte att få den till att överleva.Jag får göra ett nytt försök hoppas att jag hittar en ny sådan.
 

Jag får önska Er en trevlig trettondagshelg.

 




 


3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Oj så kallt. Har tänkt på dig då jag sett hur kallt det är i norra Sverige. Hoppas det blir mildare, vi har -10 grader och det är helt ok. Solen skiner och det är riktigt fint.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Huff, du har det veldig kaldt! Får håpe at det blir varmere hos deg snart. Ja, småfuglene sliter nå i kulden, for de behøver mye mat. Sol og snø er alltid så pent å se på.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  3. Nytt år og nye planer, så får man se hvordan det blir utover året. Jeg skal prøve meg på litt mer planlegging og struktur i år.

    SvaraRadera