torsdag 11 januari 2024

 Njutbart  vintertid

Tiden den går och det nya året har inneburit en hel del kyla en hel vecka med uppemot minus 30 och 40 minusgrader på sina ställen, vi var tvungen att vänta med att åka och handla men till slut så var det tomt i kylskåpet och då var det bara att fara i väg och göra det.

Tur att vi har bergvärme och en annan värmekälla som vi eldar med ved  flera gånger per dag till och med ved så det har inte gått någon nöd på oss.


 Nu när vi har haft det så kallt så har det ju gått bra att pyssla som till exempel att göra hjärtan av is de har ju hållit väldigt bra.

Även på vintern så är det fint ute i trädgården här vid vårt sommarhus den här gamla Björkspirean är så här fin även nu med snö på sig.


 

 Vår Daggros  ute i trädgården här hemma är jättefin med snö på sina grenar den är ju egentligen vacker året runt kan man säga.


 

Nu när det har blivit plusgrader så kan man få möta en sådan vacker himmel även det så njutbart vintertid.Man får ta vara på alla dagar man får när vädret är mildare och vi går mot ljusare tider igen.

Jag får önska alla ett fint veckoslut



 

 

 

 

 

.


3 kommentarer:

  1. Her har det vært iskaldt også, men nå er det mer levelige temperaturer. Men jammen er det ikke spådd ny kuldebølge nærmere neste helg. Håper ikke den slår til. Ikke noe er som varme fra vedovn, det er jeg jammen glad jeg har nå når det har vært så kaldt.

    SvaraRadera
  2. Vi har også bergvarme og ovn til å brenne i. Skulle strømmen bli borte om vinteren er det godt å ha en alternativ varmekilde. Vakre bilder! Men fy så kaldt det har vært i nærheten av deg! Her ble det -26 grader på de kaldeste, og det holder lenge.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Oj det var kallt, har tänkt på dig då de visat väderrapporten på TV och jag sett hur kallt det varit uppe i norra delarna. Just idag har vi +2 grader och solen tittar fram. Men vi har haft minus en längre tid, så snön har stannat kvar. Det lilla ishjärtat är riktigt fint. Himlen var riktigt röd och fin hos oss också för några dagar sedan.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera