onsdag 24 januari 2024

 Så trädgårds myser jag när det är vinter

Den här tiden på året när ljuset kommer tillbaka och livsandarna börjar vakna till liv igen då finns tid att sitta och planera vad man ska börja göra för inköp under våren och försommaren.

Den här skönheten måste jag köpa in på nytt för jag kunde inte inte se till den förra sommaren i vår trädgård och den måste man ju bara ha.


 

Den här vackra revsugan är även den en växt som jag måste se mig om efter den är otroligt vacker men även den hade farit illa under vintern och vi får väl se hur den ser ut nu i vår om det händelsevis finns kvar någon reva av den.

Den här vackra skönheten en Hortensia  som jag fick av min dotter till mors dag hoppas jag mår riktigt gott under den djupa snön och kommer att förgylla vår tillvaro nästa sommar.

Om inte så kommer jag att göra ett inköp eller önska mig till mors-dag på nytt.

The Faire en ros som jag hade i många år och som jag gärna skulle vilja ha på nytt om jag ser den på någon trädgårdssida där man kan göra ett inköp eller kanske hittar i någon trädgårdsbutik i närheten så ska jag slå till förstås.

 Jag har i varje fall varit och köpt ett antal fröer inför det här  året och det ska nog bli fler inköp när det gäller fröer på tomater däremot ska jag köpa färdiga plantor på gurka har jag tänkt.

Jag vill ju ha det så här fint på väggen även en annan sommar är min tanke.Det är bra härligt att titta igenom sina bilder från en annan sommar och minnas tillbaka på vacker blomning.

Då vet Ni vad jag håller på med så här i vintertid jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.


 






 

 

3 kommentarer:

  1. Den på ditt første bilde er så fin, og den legger jeg ned som løk om høsten. Den du viser på ditt andre bilde har jeg også hatt, men den klarer seg ikke her dessverre. Hortensia av den sorten du viser overlever, men alle blomsterskuddene fryser ned her, og da vil den ikke blomstre. Jeg har prøvd de flere ganger her, men jeg lykkes ikke med de. Jeg håper jo at den likevel har overlevd hos deg.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Favoriterna vill man gärna skall överleva vintern. Antar att det kan vara svårare hos dig. Hoppas att din fina Hortensia gör det. Kungsängsliljan har jag i vitt, den gör lite som den vill. Ibland kommer den upp igen, tycker att de är fina. Vi har mycket att se fram emot.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  3. Noen ganger som jeg tror en plante har blitt borte for godt, så plutselig dukker den opp flere år etter. Men andre forblir borte etter første vinteren.

    SvaraRadera