onsdag 17 januari 2024

 Njutbart så här i januari.

Den här tiden på året börjar det vara lite skralt på fönsterbrädan med endast växter med gröna blad kanske inte så värst mycket som har vacker färg i form av blommor.Just därför så åkte maken och jag i väg och köpte lite fägring för fönsterbrädan.

Det blev St Paula bland annat som jag gillar de är ju så tacksamma.


 

Det blev även några miniväxter det här är en av dem tycker det är lite kul med dessa som med tiden växer till sig och kan bli riktigt fina på sikt.


Under veckan så har vi ju haft Tulpanens dag det här är en bild för några år sedan som jag tycker är fin jag längtar verkligen efter den tiden som ska komma längre fram när de kommer upp i rabatten.
 
Det är verkligen en härlig tid att se fram emot när det börja blomma i rabatten på nytt.

Alla dagar i veckan så sitter jag med en sticksöm det är en så njutbar syssla jag är även på stickcafé och är även med i en syjunta var tredje vecka, ska i väg i kväll till en granne vilket ska bli trevligt.Det blir både sockar och en och annan jumper jag har en hel del på gång.

Kunde inte annat än fånga solen när den tittade in så här i Januari verkligen njutbart.
 


Maken och jag är alltid ut på promenad i skogen när det inte är för kallt för mina lungor då får det bli en cykeltur på motionscykel men helst av allt så blir det en promenad.Vi har så tur att det är välpreparerade skoterspår som vi har turen att få vandra efter genom skogen det är inte alls illa.

Jag avslutar med att önska alla en fortsatt fin vecka jag hoppas att vi ska få det mindre kallt men just nu så har vi över minus 20 grader skönt att snart är våren här så småningom.
 




 


 




2 kommentarer:

  1. Ja, det er så hyggelig med blomster og planter inne på denne tiden. St. Paulia er veldig fine. Vi hadde -27 grader i går, og det er alt for kaldt, og i dag har det kommet 30 cm med snø eller noe sånt. Det er lenge til våren, men vi må bare hygge oss inne til vinteren slutter.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det är fint med blommor inomhus, jag har mina amaryllis som blommar fortfarande och så den fina orkidén som jag fick till födelsedagen. Vi har haft kallt men just nu är det -9 så det kan man stå ut med. Det har varit snöstorm och kallt och varmt om vartannat. Idag är det lagom temperatur.
    Gillar färgen på ditt garn, här blir det mest sockor, har hunnit med 3-4 par redan efter jul. Låter trevligt med stickcafé och syjunta.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera