torsdag 29 juni 2023

 Sista dagarna av den första sommarmånaden Juni 2023

Tiden den rusar och det är snart slut på Juni och ute i trädgården så blommar det som den här daggrosen som jag har planterat mellan vi och grannen.

Den blommar väldigt mycket och är jättefin nästan året runt då den även får röda nypon när den blommat över och har så otroligt vackra blad.

Vi har ju haft värme och med den även åska så det har regnat lite grann,det är ju så otroligt härligt med värme även om det kan bli lite väl mycket av det goda men det är ju trots allt en kort period.

Jag har börjat gilla mer och mer de växter som är vackra i bladen de tillför verkligen så mycket som den här Rodgresian som jag hittade på en trädgårdsdag för flera år sedan.

Dessa söta Blåklockor är verkligen i sitt esse den här sommaren och blommar otroligt mycket den köpte jag när jag var på en trädgårdsresa för många år sedan.

Den gula  Dagliljan som jag har planterat vid vårt sommarhus den blommar otroligt fint just nu och är så fin här i rabatten,en rabatt som vi har nere vid vägen vid vårt sommarhus.

Rosenkragen blommar för fullt just nu den som jag har frösatt för åtskilliga år sedan och den blir jag alltid glad över och dessutom så blir det bara fler och fler kragar med åren.


Dessa Nävor av olika slag de blommar alltid varje sommar och den här heter Jungfrunäva och har så fin rosa färg.

Den vita krolliljan gör sig så bra i den här rabatten dessa liljor  de är enastående pålitliga och blommar varje år här ganska så fin tillsammans med en ormbunke som passar just här.


 Här hemma så blommar den krollilja som är rosa och den är verkligen så läcker med tanke på att jag har fått tag på den i ett dike här i byn för väldigt många år sedan.

 

Vanliga Prästkragar tycker jag även är jättefina som jag har låtit komma under vår tall på framsidan av huset de har självsått sig och gör sig så bra just här.

Det var lite grann om hur jag har det just nu det blir många timmar vid vårt sommarhus där vi sitter i skuggan och njuter av att det är sommar och värme.Sedan går jag även omkring i vår trädgård här hemma och njuter av allt som blommar det tillför väldigt mycket just nu.

Jag gör som vanligt att jag länkar över till TrädgårdsFägring och önskar Er alla ett fint veckoslut.








2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Det är så fint med alla vackra blommor. Mina dagliljor blommade över på ett litet kick. Det är lite så med allting i värmen. Den lilla Nävan är så söt, jag trodde att den hade försvunnit här, men den har kommit tillbaka. Krolliljorna är riktigt fina.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Så mange vakre blomster du viser. Blåklokker er så fine, og fargen er så vakker. Flott krøllilje også. Ja, tenk at nå er juni snart over. Tiden går virkelig hurtig nå.
    Ha det godt.

    SvaraRadera