torsdag 22 juni 2023

 Då står midsommaren för dörren

Tänk vad tiden går nu har vi midsommaren redan här och ute i trädgården så växer det så det nästan knakar.

 Den här vackra växten som även blommar den beundrar jag varje försommar för dess skönhets skull kunde inte motstå den när vi tillsammans med våra grannar gjorde en utflykt till ett par handelsträdgårdar och där shoppade.


Den röda vallmon har äntligen öppnat upp sina fyllda knoppar och visar upp sin vackra röda färg som man blir glad över.Jag tycker även deras frökapslar är så fina sedan när blomningen är över och andra blommor tar vid.

Herrgårdens vackra blommor skäms inte heller för sig de är verkligen vackra de gör som den röda vallmon att den blommar inte särskilt länge tur då att man har andra som tar vid men man får njuta så länge det varar.

Den här vackert lila Irisen som jag har fått av en granne är verkligen så vacker den har jag för övrigt på ett antal ställen men här är den särskilt vacker.

I år blommar bara en blomma på min nejlikrot måste kanske ge den en ny plats där den får visa framfötterna lite mera.

Vi har ju haft ganska så varmt under en tid och det har gjort att Hansa rosorna vid vårt sommarhus har slagit ut redan nu och det är ju så vackert när de blommar,
 


 Vid vårt sommarhus så blommar den för fullt även  vår Bergros och den är verkligen en skönhet.nu vill den ju gärna sprida ut sig och bli jättestor så brukar vi ansa till den så den har rimliga proportioner.

Maken och jag har varit ut på en liten blomsterrunda med bilen och jag hittade i några dikeskanter så fina sommarblommor.

I år kommer vi att fira lugnt och stilla då jag inte har riktigt krafterna ännu att fira i glada vänners lag som vi brukar men det blir bra det med.


Juni månad är en otroligt vacker sommarmånad med allt det klorofyll som bara går att hitta och gula blommor därtill.

jag avslutar med att länka över till TrädgårdsFägring .

Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar.
 



.





3 kommentarer:

  1. Så vakkert ditt første bilde er. Nydelig farge på blomstene, og også på din iris. Ja, nå er blomstene på sitt fineste. Ha en god midsommerfeiring!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så fint med alla vackra blommor och din Iris är bara så fin, gillar färgen. Här är det pionerna som är som finast nu. Ha en riktigt skön midsommarhelg, och passa på att samla krafter.
    Glad Midsommar!
    Marika

    SvaraRadera
  3. Visst är juni en fin månad med all sin grönska. Så vackert era rosor blommar redan nu, tänk att ni kommit ikapp med blomningen trots att ni har så sen vår!
    Precis som du skriver, ska man passa på att njuta och kanske särskilt om blomningen är kort. Jag tycker det ser ut som om den vackra växten på din första bild är ett blågull med variegerade blad.

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera