onsdag 8 mars 2023

 Min favoritsyssla


När man får plocka fram sina fröer  så här på vårkanten är en härlig känsla som ger mig energi för då vet jag att nu börjar denna så härliga period med frösådder och väntan och längtan.

Min plugg plantbox som jag varje vår fyller med jord och fröer och som är ett bra redskap att använda i den driver jag upp otroligt många plantor varje vår.det är lika roligt varje vår.

Det här gillar jag även att göra att plocka in kvistar under vårvintern för att följa och se dess lövsprickning det inger hopp.

Så är det även med blåbärsriset även det ger mig tillfredsställelse och ger mig så mycket hopp om vad som väntar.

Jag gillar även att pyssla själv och gjuta i cement olika saker att ha i trädgården här har jag gjort ett litet fågelbad.

 

När man har trädgårdsintresset så är det så mycket som man kan göra i en trädgård och som man gillar. 

Här har jag lagt stenar under en av våra pilar och jag tycker verkligen att det blev så fint och håller sig snygg också trots många år på nacken.Stenarna har jag hittat vid vårt sommarhus där går det en rullstensås.

Det här med att kombinera tillsammans olika växter för att få det så fint som möjligt är som att måla en tavla för man använder samma känslor,det hör till en av mina favoritsysslor i trädgården.

Det här när man får fylla växthuset med växter och sedan pyssla om dem under sommaren det är verkligen en favoritsyssla en otroligt härlig tid.

 Det är en härlig känsla på sommaren när man får gå ut och plocka in av trädgårdens blommor för att njuta av dem även inomhus.

 Senare på sommaren när man får plocka in av dessa så goda hallon  och jag står ganska ofta ute i trädgården och äter direkt från bärbuskarna det är också en favoritsyssla och så mycket livskvalitet.

När äppelträdet är fylld av äpplen och jag får plocka in av dem och göra  mitt egna äppelmos som jag har till den dagliga gröten är också det en favorit för jag känner mig så rik som kan göra det.

Det här var min tolkning i ämnet för veckan ett  inlägg  som jag länkar över till  TrädgårdsFägring

Önskar alla ett fint veckoslut.

 
 


 

 





 







3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Allt det du beskriver gillar jag också, speciellt att plocka bär direkt från buskarna. Jag skulle ha plockat in lite kvistar, men kom av mig när det blev kallt och snö. Vi har klarat oss utan det värsta oväder. Snart får vi njuta av våren.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  2. Att gå en sväng och plocka lite bär mellan varven är underbart. Egentligen är det mesta i trädgården rätt kul. Ibland är det till och med både skönt och roligt att rensa ogräs...

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Ja, vi går en utrolig fin tid i møte utover nå. Jeg har akkurat sådd tomater, og de spirer som bare det. En lignende pluggboks har jeg også. De er en smart oppfinnelse.
    Ha det godt.

    SvaraRadera