tisdag 21 mars 2023

 Mars bilder

Vägen till vårt växthus är uppskottat och här inne så blir det uppemot femton varma grader när solen skiner vilket gör att där inne är det en angenäm känsla en känsla av sommar med andra ord.


Min fina australienska viol har övervintrat och den ska jag ge mycket omsorg så den kan växa sig storför den ska jag sätta ut förstås i Maj.



Videkissar från föregående år som jag har sparat de har nu fått komma ut de påminner mig om våren snart kan man plocka in nya kvistar.


 

Ett nytt Palettblad som jag fick av dottern förra sommaren det har  nu vuxit till sig. Det finns ju så många  olika varianten och just denna har jag inte sett förut.

Jag har även den här varianten av palettblad som jag tycker är jättefin.


 

Jag har även haft den planterad ute i trädgården där den har fått växa tills dess att det blir höst då jag har tagit in den.

 

                                                   

Min vita kaktus den gläder mig även nu att blomma med några blommor inte lika mycket som sist den blommade men ändå är den trogen.Nu ska den få lite ny jord när den blommat över.



Trädgården hos mig just nu ser ut så här överallt vi har rejält med snö men när "gumman tö" kommer då brukar snön försvinna ganska så snart om hon även tar hjälp av regnet så går det undan.

Än så länge så får jag fortsätta och drömma ett tag till vad jag ska göra nu det är att börja så mina fröer.

Det var mitt inlägg den här veckan och jag länkar som vanligt in det på  TrädgårdsFägring

 

Önskar alla en bra vecka. 



 




 

 


 



5 kommentarer:

  1. Så vackra växter du har på gång! Fast ute ser det inte så kul ut. Iaf för mig som inte gillar snö...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  2. Palettblad har blitt vemdig populære i de siste årene her også. De finnes i veldig mange farger og mønstere. Flott hvit kaktus. Du har mye snø, og det er mye her også. Jeg gleder meg til våren!
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Du har nog rätt, när solen börjar värma så försvinner snön hos dig. Är imponerad över din fina stora viol, hos mig överlevde de bara sommaren.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  4. Du har rejält med snö fortfarande men också så himla prydligt skottat. Men solen kommer nog värma bort snön snabbt hoppas jag. Violen har du lyckats bra med.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  5. Hej Margareta,
    Du har verkligen massor av snö men som du skriver så brukar det gå fort för den att smälta undan bara det börjar. Palettblad får mig att tänka på tonåren när jag sådde fröer av den och jag har sett att den blivit populär igen de senaste åren. Finns många fina varianter nu för tiden.
    Låter härligt med ett varmt växthus mitt i all snö, gissar att det är där dina fröer får bo.

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera