tisdag 14 mars 2023

 I väntan på våren


 Våren närmar sig även om det just nu snöar för fullt och är kallt så har jag ändå börjat få lite vårkänslor och det gör att jag sätter upp den här bonaden på väggen i vår entré för den tycker jag är så vårvinterlik.Jag byter även gardin i köket och det får bli en mer vårlik gardin som släpper in ljuset mera.

 

När solen skiner och man börjar känna att den värmer då är tiden inne då vi börjar vara vid vårt sommarhus lite mera.Här är vi nära naturen och kan tydligt se och höra naturens skiftningar under den här årstiden.


Det här hör vårvintern till den här tiden på året vi eldar och kokar oss kaffe  och njuter av solen och hör fåglarna kvittra.Det här gör man nere vid vår altan vid vårt sommarhus.


 Jag plockar även in blåbärsris det är ju så härligt när det börjar slå ut och det sedan blommar med sina vita klockor.

Jag har även tittat till mina dahlia knölar och de mår bra under sandtäcket i år ska de få komma ner i krukor tidigare än förra våren.

Jag har ju fått av min väninna knölar av denna dahlia som är så vacker.


 

Förra våren så köpte jag mig en ny dahlia som blommade så här fint även den ska få komma upp tidigare

Mina pelargoner mår riktigt bra de är gröna och fina de som lever sedan har ju en del även strukit med under vintern tur det finns flera på affären.

Mest glad  är jag över denna vackra rosen pelargon som jag har fått av min stuggranne jag har sett till att jag har flera exemplar av denna min favorit förstås.


Den här kärlekspelargonen som jag även fått av henne min stuggranne som tyvärr inte finns här längre får stå och pryda på vår stora bro på sommaren den får vara i en gammal margarinlåda som jag har fått av min väninna Ingrid.Även den har jag klarat i vinter.

Jag tycker att de passar så bra att ha den här.

Min citronplanta har jag även lyckats klara nu är den några år gammal den som jag satte som en kärna.den brukar jag ha i växthuset på sommaren.Nu under vintern har den fått vara en trappa upp i huset.

Det var lite grann om hur jag har det i väntan på våren och jag länkar över till TrädgårdsFägring

Jag önskar alla en fin vecka.3 kommentarer:

 1. Din rosenpelargonia er så fin. Jeg har også en sånn som ligner, men min har variegerte blader. Har hatt den i mange år. Jeg synes de blomstene på rosenpelargonia er så flotte. Veldig fint sitrontre du har også.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Det ser härligt ut vid sommarhuset. Skönt att sitta ute och koka kaffe. Fina pelargoner, jag har inte så stor tur med att övervintra dem, men tror att några har klarat sig. Jag satte apelsinfrön förra året. Men då de kom in från växthuset, klarade jag inte dem mera. Får prova igen.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 3. Så godt å se at det ikke bare er hos meg det er mye snø ennå. Men med solskinn og varmegrader hjelper det på.

  SvaraRadera