torsdag 29 september 2022

 En liten kavalkad om vad jag bloggat om i slutet på september under åren

 


2012 i slutet på September hade jag plockat in den här buketten av höstflox och bolltistel det var regn den här dagen men fantastiskt att det blommade så här fint så sent i September.


2013 i slutet på september så var vi i väg med några vänner till Haparanda och besökte Ikea,de hade dessa svarta tulpaner som jag och min väninna även köpte.Mina kom aldrig upp jag gick och väntade har jag ett minne av men till slut så blev det andra tulpanlökar som jag inhandlade och fick också glädje av.

Det var ett riktigt ruskigt regnoväder när vi åkte hemåt igen och innan dess så åt vi middag på deras stadshotell.

2014 i slutet på september så hade jag gjort den här höstdekorationen det går ju bra när man har så mycket ute i naturen som finns att ta till i både färg och form.


 2015 Min barndoms skog besöker jag alltid så även den här månaden och det här året för här hittar jag fint enris som jag tar hem och pyntar med ,även granris brukar få följa med hem.

Vi brukar även kolla om en utegran att ta hem så småningom när den tiden kommer innan advent.

2016 i slutet på september så hade jag plockat in av den fina kärleksörten men även plockat in av grannens vackra lönnblad och de små frukterna från vår Apel .Vi köpte ju den under maj månad det här året och jag var så glad över dess blomning under våren och dess vackra frukter nu på hösten.

 2017 hittade jag denna vackra växt på en trädgårdsdag under våren och tycker fortfarande om denna rodgresia.

2018  Så hade jag den här planteringen i den blåa krukan den tömdes och jag plockade in den för vinterförvaring i vanlig ordning.Det är en blå kruka som jag gillar för den passar så bra där den står.

 
2019 Så var vår rönn alldeles full av bär och jag vet att Sidensvansarna de kalasade verkligen på denna delikatess.

2020 då var den Australienska violen så här fin så den fick komma in den för övervintring och den klarade vintern och jag har fortfarande kvar den och den lever vidare och har varit lika fin i sommar 2022.

2021 då eldade vi skräp  vid vårt sommarhus och löven hade då börjat falla precis som det ska vara sedan blev det som vanligt att åka hit och räfsa men det blev inte förrän i oktober någon gång.

2022 alltså i dag så är vår rönn så här vacker med sina röda blad, men i år har vi inga bär i den dock så jag undrar om det kommer några sidensvansar och vad de då ska hitta sig för delikatesser när rönnen saknar sina bär.

Det börjar märkas tydligt att hösten är här snart kommer det en ny månad då får vi se hur den blir nu blir det byte från sommardäck till vinterdäck på bilen för man vet inte när det blir halkigt.

Då har Ni fått ta del av min kavalkad och jag länkar som vanligt till

Jag får avsluta med att önska Er alla som tittar in på min sida ett riktigt fint avslut på September.


 

.

5 kommentarer:

 1. Så mange flotte dekorasjoner du har hatt gjennom årene. Det var morsomt å se alle de forskjellige du har hatt. Ja, høsten med alle sine fine farger har startet så fint hos deg. Her kommer fargene litt senere, men jeg ser tegn på at de er på vei her også.
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Så fint med dekorationer, jag brukar göra något ute på altanen, men har inte kommit igång riktigt ännu. Höstfärgerna har kommit, mina lönnar blir gula. har inte sett om det blir mycket rönnbär i år. Din rönn är väldigt vacker.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Kul att se tillbaka genom åren och mycket som är fint på hösten också!
  Allt gott /Anette

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt att blicka tillbaks. Se vad fint du gjort under åren och vilka härliga septemberbilder. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Vilken fin kavalkad över september genom åren. Roligt att kunna titta tillbaka och se både aktiviteter, likheter och olikheter.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera