torsdag 15 september 2022

 En regnig dag i September

Nu får vi äntligen ordentligt med regn så att marken får lite väta den behöver det för vi har haft ordentligt torrt ett längre tag nu.

Den här söta vita blomman som egentligen har följt med jorden och som är villig att komma på flera ställen och som jag kallar för mattram den blommar ända tills dess att vintern kommer.Den är så fin här tillsammans med min funcia.

Den här hängande korgen som jag har under en av våra pilar  nu ska den plockas bort och innehållet ska ner i jorden för det är ett Gul plister som blir så dekorativ här och som jag kommer att åter placera i korgen när det åter blir vår igen om ca åtta månader.

Den röda kärleksörten vill jag ha på flera ställen därför så rotar jag några kvistar av den för det går ju alldeles utmärkt.Jag ska sedan placera den i en kruka med jord och ställa ut den.

Mina sommarblommor plockade jag in en kväll när de utlovade minusgrader jag tycker att dem ska vi ha inomhus så vi kan få njuta av dem på nära håll så vackra som de är.
 

När vi för ett tag sedan var till vårt sommarhus så plockade vi ner Humlen som vi har planterad vid husknuten och då låg det på marken en krans som jag inte hade hjärta att slänga utan satte upp på dörren.Den håller inte så länge men en liten tid så kan den få vara en prydnad.

 Ett solrosfrö har landat här i rabatten säkert från någon fågel och nu blommar den så fint,den lyser upp där den står.

Annat som lyser upp är även Ringblommorna i rabatten under vårt träd så tacksamma och behöver inte särskilt mycket omsorg för här under vår tall är det väldigt torrt.

Det börjar vara höst i rabatterna nu och då dyker det upp så vackra och varma färger i olika kulörer tillsammans med andra växter som alltid har vacker kulör.

Här vid vårt sommarhus så har en del buskar tagit sig an en mycket vacker färg.

Här uppe i norr där jag bor så känns och syns det tydligt att vi har höst och nu när vi är inne i den så tycker jag ändå att det känns ganska så bra ändå, man får tända ljus och kura skymning plocka fram ett handarbete eller ett korsord och mysa så gott det går.

Jag gör som vanligt nämligen länkar över till TrädgårdsFägring

Jag önskar alla en fin fortsättning på veckan.5 kommentarer:

 1. Den hvite blomsten kalles matrem her, så det er nok den samme planten. De er veldig fine ja.
  Takk for tips om formering av sedum. Da skal jeg prøve å sette noen av de jeg har i vann.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Det är så fint med alla vackra höstfärger. Brukar inte ta in kärleksört, men det var ett tips som jag skall prova, så jag får flera. Humlekransen är fin.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Jeg skal så mange ringblomster til sommeren, da skal jeg lage ringblomstsalve på sensommeren. Flotte farger fortsatt i hagen din.

  SvaraRadera
 4. Grattis till regnet! Här är det fortfarande snustorrt och eldningsförbud.
  Vilken bra idé att ha guldplister i kruka. Det ska jag försöka att komma ihåg.
  Lite sorgligt att ta farväl av sommaren. Jag tycker som vanligt att den försvann i ett nafs, men höstsluften och skön för att inte tala om alla färgerna. Din röda buske är ju alldeles underbar.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Den där vita blomman har jag också. Den dyker upp lite här och var. Mattram ja det heter den nog. Jag kallar den för studentknapp. Kärt barn har många namn. Alla fina färger är det bästa med hösten. Annars är inte höst min favoritårstid. Kraaam Pia

  SvaraRadera