fredag 23 september 2022

 Höstdagjämningen är här

Tiden den går som vanligt allt för fort och nu så är höstdagjämningen här och vi har haft minusgrader nattetid men de har lovat att det ska komma varmare luft igen och det känns ju bra.

Jag köpte några höstljung att dekorera med nu när jag hittade dem i affären sist och nu har jag planterat en av dem i den här väggkorgen.Nu när det regnade sist så plockade jag även mossa att dekorera med och några bär som dekoration.

Vi har ju en snöbärs buske planterad mellan vi och grannen och den har så vackra bär så då måste man passa på att plocka in några kvistar för att ha i vas.Det gäller att passa på nu när de är som finast.

Min fina blodtopp har fått så vacker färg på sina blad så nu är det inte bara dess toppar som är fina utan även dess  blad den är verkligen så den är dekorativ även den här årstiden.

Ute i trädgården så blommar dessa så söta höstastrar det är så trevligt med dessa blommor som kommer så här sent på hösten och livar upp ute tillsammans med alla vackra blad som fått en fin färg.


Jag köpte ju i våras denna vackra höstflox och nu blommar den så fint.Jag gillar att den har så vackra brokiga blad det var ju därför jag köpte den.

 
 Kärleksörten den blommar som bäst just nu och den är ju så dekorativ. För några år sedan så dog den jag hade då under en vinter men då finns det ju nya att köpa på affären så nu står den här och blommar.

Den är ju även så fin att plocka in och sätta i vas man måste passa på nu för det börjar sjunga på sista versen nu när vi har frost en del nätter.

 Den här vackra busken som vi har fått av vår stuggranne jag tror  det är en spirea av något slag den har ju varit så fin i sommar och är jättevacker även nu med sina färgglada blad.

Vår apel som blommar så fint under försommaren nu har den även så fina frukter som pryder den.

Dessa bär passar så bra att ha som dekoration på ett glasfat med fint ljus som brinner.

Det var lite grann om hur det är här hos mig just nu och jag länkar som vanligt över till

Jag avslutar med att önska Er alla ett fint veckoslut och en bra höstdagjämning.


4 kommentarer:

 1. Så fin din kurv er med lyng i. Lyng er så pent nå på høsten. Jeg er imponert over at du har asters i blomst allerede. Mine står med mange knopper, men ingen av de blomstrer enda. Den variegerte phloxen er så fin. Jeg hadde den her, men den overlevde ikke hos meg. Håper din klarer seg.

  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Ljungen hör till i höstplanteringarna. Köpte några att ha i kruka. Det märks på vädret att hösten är här. Kärleksörten är så fin, har köpt några till nu i höst. Idag blev det en hel dag ute i växthuset och trädgården.
  Ha det så bra / Marika

  SvaraRadera
 3. Så nydelig hagen din viser seg i høstskruden.

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni får lite varmare igen! Och höstdagjämningen har jag helt missat... Känns faktiskt riktigt bra. Har länge tänkt att jag vill ha en snöbärsbuske för att kunna skatta grenar till buketter. Bären är ju fräcka.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera