fredag 3 juni 2022

 Sköna gröna blomstertider


 Vi säger farväl till härliga Maj månad och säger välkommen till Juni som är sommarens första månad då väldigt mycket blommor slår ut i blom.Löjtnantshjärtat är en av mina favoriter som nu blommar och är så vacker.

Jag har planterat ut mina sommarblommor och det börjar vara fyllda krukor och jag njuter när jag äntligen får vara ute i trädgården och arbeta.

Jag har även varit i väg tillsammans med min svägerska på en trädgårdsträff med vårt trädgårdssällskap där vi besökte ortens trädgårdsbutik och inhandlade några växter.Bland annat så köpte jag den här brokbladiga Höstfloxen som ska blomma med rosa blommor.

Där blev vi bjudna på tårta och kaffe samt en lott  där det var fina priser men tyvärr så hade jag inte turen den här gången.

Jag köpte även den här blomman som heter  Husar knappar  jag hade ju ett presentkort som jag handlade med men jag ska tillbaka till butiken igen och kanske köpa någon mera växt.

Det blev en Ros till mors dag och den planterade jag i en av rabatterna där jag hoppas att den ska trivas.
 

Vid vårt sommarhus så blommar den här vackra blodhäggen den har verkligen vuxit och blivit så fin vi hade ju en hemma på vår tomt men den tog stormen.

Nu hade den hunnit fröa av sig så det kom upp lite här och var nya sticklingar som jag tog reda på och en planterades här jag är så glad över att se den blomma så här fint.

Även mina röda tulpaner har slagit ut i blom det är så trevligt när  man har hittat rätt och köpt tulpaner som kommer år från år.

Jag har nu hittat mig en ny polkagrisros som nu är planterad och jag kommer  att vårda den efter bästa förmåga så den ska växa och bli så vacker som möjligt hoppas nu att jag lyckas med den bedriften.

Jag behöver väl inte säga att jag är mycket glad över att den fanns i en butik i vår stad de annonserade att de hade den och jag blev så glad över den informationen.

Vi har fått en hel del regn något som vi behövde så väl så nu ska det väl ta fart på riktigt efter rotblötan.

Det var lite grann om hur det ser ut här hos mig och jag länkar över till
TrädgårdsFägring  precis som vanligt..

Ha det nu så bra alla som tittar in på min sida och önskar alla en fin pingsthelg.


 


 




10 kommentarer:

  1. Fine tulipaner og polkagrisrose hos deg! Den varigerte høstphloxen har jeg prøvd her, men den trives ikke her dessverre. Kanskje du lykkes bedre enn meg.
    God pinse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vi får hoppas att jag har mera tur.Min Polkagrisros är jag så glad över att jag nu har/Margareta

      Radera
  2. Hej Margareta!
    Så fina växter som jag inte sett förut. Blodhäggen ser fin ut liksom din polkagrisros. Vi har också fått en hel del regn, tror det regnat varje dag i en hel vecka. Det är lite uppehåll emellanåt, och så kommer det en skur igen. Hoppas på lite sol i helgen.
    Önskar dig en riktigt God Pingsthelg /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika,tack för det hoppas att Ni fick sol nu när vi har haft Pingsthelg och nationaldag det blir alltid lite trevligare då.Ha det bra/Margareta

      Radera
  3. Visst är det härligt att kunna vara ute i trädgården och fixa! Håller med om att löjtnantshjärtat är väldigt fin och den blommar här nu också. Vilken vacker blodhägg ni har och lite extra speciellt eftersom det är en egen fröplanta. Lycka till med både morsdagsrosen och polkagrisrosen.

    Hoppas du också har en fin pingsthelg! Allt gott. Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,ja det är en ynnest att få vara ute i trädgården och ta hand om sina växter på bästa sätt.Blodhäggen har verkligen vuxit och blivit så fin och påminner mig om när vi hade en sådan i vår trädgård där vi bor./Margareta

      Radera
  4. De er nydelige de løytnantshjertene. Jeg kjøpte meg en ny i vår som er helt hvit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej jag gillar verkligen Löjtnantshjärtat och en vit hade jag önskat mig./Margareta

      Radera
  5. Lycka till med polkarosen. Ibland ska man ha lite tur med det lokala sortimentet också. Tulpanen liknar en jag har som är oerhört tacksam. Sen gillar jag den röda färgen som drar lite mer i rosa än gult.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  6. Tack Carina för det jag hoppas verkligen att jag ska lyckas med den rosen.Den röda tulpanen är så fantastisk då den kommer varje vår.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera