torsdag 23 juni 2022


 Midsommarveckan är här


 Tänk nu har vi redan kommit till midsommar och då brukar jag vilja plocka mig en sommarbukett och plocka fram vår fina midsommarstång då känner jag att det är midsommar.

Som det ser ut så ska vi fira den med våra före detta grannar i deras sommarstuga tillsammans med våra vänner från Kåge som även ska vara där.Vi ska grilla och äta någon god efterrätt och ha trevligt man kan ju hoppas på fint väder men annars så får vi sitta inne och mysa.

Ute i trädgården så blommar det på vidare och nu blommar bland annat Strandtriften så här fint den verkar trivas på sin plats.


 Mina Allium har nu blivit tre till antalet de har fått stå på samma plats sedan jag hittade dem på en trädgårdsdag fram tills nu och de kommer att få fortsätta med det nu då det blir bara fler och fler.

I den här rabatten har det blivit så fint och just här så blommar Spetsmössa och vit Fänrikshjärta bland annat.

Den här vackra vita Syrenen blommar just nu för fullt och den är så vacker och doftar så gudomligt.

Syrener i vas håller sig nästan bäst utomhus här står de på bordet på vår frukostbänk.

Vi har även hunnit med att hjälpa våra vänner vid deras sommarhus och gjort fint före midsommar och även här blommade Syrenerna.

Den här gröna växten har jag även hämtat på en trädgårdsdag jag har haft den i en rabatt men jag tycker att den gör sig nästan bättre i den här krukan då den kommer upp en bit.Vet inte vad den heter men jag tycker att den är lite läcker med sitt växtsätt.

Vid vårt sommarhus så blommar vackra midsommarblomster precis som det ska var så här i midsommartid.

Då vet Ni hur jag har det här hos mig nu ska vi få högsommarvärme till veckan så då kommer jag att inta skuggläge och samtidigt även tänka på växterna som behöver vatten.

Jag gör som vanligt länkar över till TrädgårdsFägring 

Jag avslutar med att önska Er alla en riktigt fin Midsommar
 
 
9 kommentarer:

 1. Det blomstrer så flott hos deg nå! Dine syriner er helt nydelige. Syriner blomstrer her også, men det er sorter som alltid blomstrer senere.
  God midtsommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja nu blommar det i varje rabatt någonting och det är så njutbart bara att gå runt och ta in denna underbara tid./Margareta

   Radera
 2. Hej Margareta!
  Midsommar är en härlig tid. Du har mycket som blommar fint. Syrenerna har blommat klart här. Vi skulle också få väldigt varmt, ca 30 grader. Puh, det är för mycket för mig.
  Trevlig midsommar!
  Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika tack för det,även för mig så är den tempen alldeles för mycket då måste man leta sig någon lite svalare plats./Margareta

   Radera
 3. Midtsommer er nydelig tid med lange lyse netter. Men egentlig er det ikke midt på sommeren, men starten av en flott tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,det är en underbar tid som man bara måste njuta av så mycket det går med allt vad som blommar och växer./Margareta

   Radera
 4. Hoppas ni fick en lika fin midsommar vädermässigt som härnere. Det är visserligen väldigt varmt men det är skönt i skuggan. Att dra sig tillbaka i skuggan låter både klokt och skönt.

  Jag tar in syrener ibland men har märkt att de vissnar snabbt om jag låter bladen sitta kvar. Så jag tar bort allt grönt och då står de betydligt bättre.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,Vi fick en helt underbar midsommar med sol och värme.Jag tog faktiskt in några kvistar och hade i vas och de stod otroligt länge men tack för tipset ska testa det en annan gång.Ha det bra/Margareta

   Radera
 5. Låter som ett härligt midsommarfirande och förhoppningsvis hade ni lika soligt och fint som vi. Vilken lyx att kunna njuta av syrener till midsommar! Och midsommarblomster ska det förstår vara också.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera