fredag 10 juni 2022

 Ljuvliga trädgårdstider


 Äntligen så fick vi lite värme och det gör att nu är det mycket som slår ut i blom som till exempel vår Apel Rudolf den är ett vackert smycke i trädgården.

I den här rabatten har vit Fänrikshjärta och Trolldruva slagit ut i blom de är först på tur sedan kommer alla andra växter efter.


Vi hade besök av våra vänner från Kåge och Ingrid hade med sig den här vackra buketten av Liljekonvaljer som doftar magiskt.

De fick med sig tomatplantor och gurka när de åkte hem igen som vi hade över.

Det vackra samurajhjärtat blommar fint även den här sommaren den har jag någon gång för länge sedan köpt på någon blomsterbutik och är så glad över den.

Mossfloxen är ett riktigt smycke här i stenpartiet för den blommar bara nu sedan är den bara grön tur då att man  har någon fler växt som kommer med fina blommor.


 Det blommar lite här och var ute i naturen också dessa vackra Styvmorsvioler hade jag nöjet att få se när vi var på middag hos våra vänner och vi tog oss en biltur till ett ställe där de de hade träffat på dessa.

Här var hela ängen lila av dess små vackra juveler en syn för ögat kan man säga för jag har då aldrig sett något liknande

Inte så konstigt kanske då vi har ljust hela natten lång och dessutom fått lite varmare än vi har haft och även lite regn på det.

Det var lite grann om hur jag har det här uppe i Västerbotten och jag länkar över i vanlig ordning till

TrädgårdsFägring.

Jag får önska alla ett fint veckoslut.






6 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Lite värme och regn är allt som behövs. Skönt att ni fått känna på värme. Här är det mycket regn och mellan skurarna några lagom varma dagar. Idag började dagen med ösregn men det blev uppehåll resten av dagen. Du har mycket fint som blommar.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika!Visst är det härligt med sol och värme men även lite regn är välkommet.Nu börjar man ha en hel del i trädgården som blommar.Ha det bra/Margareta

      Radera
  2. Så vakkert ditt tre ser ut nå! Det ser ut som en juvel i hagen din ja. Vakre stemorsblomster også, og så mange det er av de!
    Ha det godt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår Apel är som du säger en juvel och ängen med violer är en riktig ögonfröjd.Ha det bra/Margareta

      Radera
  3. Fältet med styvmorsviolerna är helt otroligt, vilka mängder! Och visst är naturen vacker just nu. Din apel är ett riktigt smycke, och förstås alla fina vårblommor!

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en fröjd för ögat att ta del av ängen med alla violer.Naturen bjuder på verkligen så vackra vyer just nu det är bara att njuta av allt det vackra.Ha det bra/Margareta

      Radera