torsdag 16 juni 2022

 

Åtskilliga blommor små och en lotterivinst


 Det är en tid då det händer en hel del trevliga saker både ute i trädgården men även en del annat. Jag tänker på när jag och min svägerska var på visit till vår lokala handelsträdgård.

Jag nämnde det i mitt förra inlägg han bjuder alla som är där denna speciella kväll på en gratis lott och har man tur som jag har i bland så  vinner man första pris som var en riktigt bra hjälp för att vattna i trädgården. Även min svägerska vann tredje pris  en prydnadsfågel till trädgården.


Nu till mina blommor den här Irisen blommar för fullt och är så vacker tillsammans med skuggbräcka.Jag har fått den av min granne för flera år sedan.

Min fina rosenbräcka den blommar just nu och har blivit riktigt stor den gula vallmon har inte jag planterat här utan det har nog fåglarna gjort men den får stå kvar och blomma vidare.


 

Även vit rosenbräcka är vacker den har jag i rabatten under vårt äppelträd.
 

Min vackra  brokbladiga Stairway to heaven har vuxit och blivit riktigt vacker och  nu blommar den med sina ljusblåa blommor.Den är ett riktigt smycke i rabatten.


Jätteramsen dessa ståtliga gröna spiror med vackert hjärtformade blommor de är så praktfulla särskilt när de blivit en större dunge av den.Den är även ett minne av en man som gick bort för några år sedan som delade mitt trädgårdsintresse och som jag fick dessa skönheter av.

I år får den vackra Veronica med de vackert ljusblåa blommorna vara i en kruka där gör den sig så otroligt bra.

Ute i skogen så blommar vacker Förgätmigej det är så fint där när man tar sig tid och tittar in den här tiden på året.


Nu har även den vackert röda Vallmon slagit ut i blom och den har jag hittat på en trädgårdsdag.Jag har ju varit i väg och bytt till mig nya växter,jag hade med mig två kassar av mitt överflöd.

Jag kom hem med dessa sorter ; Tovsippa en dubbel och en enkel, Hosta,Stjärnflocka,Höstaster rosa färg,två jordgubbsplantor med vita bär,Rosa pimpinell,Digitalis ,Ballongblomma och en inomhusväxt en Svärmorstunga.

Som vanligt är jag så nöjd över dessa blommor som man inte betalar för utan bara får till sig genom byte.Det är en så bra "grej"det tycker vi alla som är med i föreningen och det är dessutom så mycket växter att välja på.

Nu har vi en underbar tid när man går runt i trädgården och myser och njuter av att ha en trädgård.

Det var  lite grann om hur det är här hos mig just nu och jag länkar över till TrädgårdsFägring

 Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.                                                  


 


 







4 kommentarer:

  1. Du var virkelig heldig som vant en sånn flott gevinst i lotteriet. Din Veronika er så vakker med de lyseblå blomstene. Den hadde jeg her før, men den har forsvunnet.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Sån tur du hade, en jättefin vinst. Jag har också en ljusblå Veronica, den är så fin. Den är lite skymd av andra växter, så den hinner alltid slå ut innan jag uppmärksammar den. Du har mycket fint som blommar.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  3. Vilken tur - och vilket bra pris! Härliga bilder på dina vackra växter!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  4. Så vackert det är hos er nu! Och att vinna på lotteri är alltid roligt är det sen väldigt nyttiga föremål blir det än bättre.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera