måndag 1 november 2021

 Blev det som jag tänkt


Det är veckans tema och nog tycker jag att det blev det när jag lade stenar runt pilen som jag verkligen har gillat från första gången jag såg idén i Luleå på en trädgårdsresa då tänkte jag att så där ska jag också göra.

Det är många år sedan nu fint är det även att använda eldkorgen till kruka med ett vackert gräs och ett fat i betong som prydnad.

Att sätta upp en vacker spaljé i trädgården är jag även nöjd med den gör att det känns som man går in i ett annat rum när man går in i den.Den är som ett smycke i trädgården.

Här bakom huset så anlade vi den här rabatten och den blev precis som jag tänkt mig den det är en rabatt som jag inte behöver röra mer än att fylla på jord här är dessutom så tätt med växter så jag behöver inte heller plocka ogräs.Det blev med andra ord en lyckad rabatt.


Den här rabatten  i modell större där är jag nöjd för det mesta med men här brukar jag göra om när en del växter kanske dör och jag planterar dit någonting annat men många växter i den har fått vara kvar länge.

Som till exempel det här gräset som jag tycker är så vackert och passar fint under den gröna spaljé som jag har här.Jag fick det av min bror och svägerska som bor här i byn, han kom med den i bilen och det är ju ganska så högt så den hade han ut genom sidorutan på bilen.

 

Så här ser den stora rabatten ut från ett annat håll.

 


 Rabatten vid vår infart anlade vi när vi tog bort vår häck av Hansa rosor och den blev som jag tänkte mig den de flesta växterna är kvar fortfarande.

Här är den från en annan vinkel där en Bonicaros blommar tillsammans med rosa brudslöja.

När vi flyttade hit för över 30 år sedan så stod den här tallen här och sådana träd dricker ganska mycket vatten och det torkar ut under dem så jag tyckte att en rabatt under skulle bli bra något som jag inte ångrar.På försommaren så är det så vackert med silverarvet som blommar senare på sommaren så blommar även vita prästkragar och vallmo.

Vita liljor vid vår entré där alla går in tycker blev så bra och dess vita färg lyser av sig.

På den här bilden så hade vi fortfarande Björken kvar men den tog vi bort då den inte mådde särskilt bra barnen hade haft den som "dunk" när de lekte kurragömma och då for dess rötter illa.Jag har inte ångrat det beslutet kan jag säga.

På den här bilden ser man även klinkerplattorna vi lade som en fin gång genom trädgården.


Vi behöll en del av Björken för dess rötter är kvar i backen  så det fick bara bli en stubbe som man nyttja till annat och här ställde jag hit ett egengjutet fågelbad som fåglarna gillar.

Hit köpte vi en trådspalje och nu klättrar här en enkel rosa Ros och blommar så fint varje sommar.

Visst kan man säga att det blev ett bra beslut så här vackert kan det blomma i rabatten där Björken skulle stått. 

Det här var min tolkning av veckans tema som jag i vanlig ordning länkar över till  TrädgårdsFägring Med det så önskar jag Er alla en fin fortsättning på veckan.




 


 


 


 











5 kommentarer:

  1. Hei Margareta.
    Takk for en fin runde i hagen din/deres. Her var det virkelig mange fine resultat, og flott å se bilder litt mer av hele hagen. Skulle gjerne vært der og sett den :-)
    Portal der en opplever å gå inn i et annet rom i hagen gjør jo at portalen fungerer supert!
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Jag tycker om stenläggningen runt trädet och den fina portalen. Dina rabatter är också fina, så du kan vara riktigt nöjd. Trampstenarna i gräsmattan och är det en schersmin som blommar så fint. Så fina bilder, men nu går vi in i november, det är en bit kvar tills vi får se allt det vackra igen.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en shersmin som har varit på samma plats i över fyrtio år

      Radera
  3. Så fint det ble der som bjørken hadde stått! Trær blir noen ganger alt for store, og da må de bort til slutt. Det var et flott fuglebad du hadde laget!
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  4. Vilken fin idé med stensättningen under pilen. Den spar jag i minnesarkivet. Du har många fina planteringar och det var fint med fågelbadet på björkstubben.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera