tisdag 16 november 2021

 Årets bästa...

Det finns så mycket som får mig att tänka på årets bästa som är veckans tema,som att plocka in kvistar från något träd på våren som här kvistar av Hägg och sätta dem i vatten och att de då börjar så smått komma små blommor.
 

  När Sälgen kommer med sina videkissar då känns det att vi är åter på rätt väg.

 

 Då kommer jag även att tänka på vårens blommor när de kommer så är vi ändå inne i en mycket positiv period för oss trädgårdsvänner.

Nu är även en tid när man står mest på huk över alla rabatter för att se om man har där har något liv och man blir lika glad varje gång man ser att det finns hopp.

Vecka 15 då brukar  jag alltid plantera fröer och det brukar bli både grönsaker som här tomater samt även blommor.

 Som till exempel så har Zinnia blivit en riktig favorit den är verkligen så vacker.

I Maj när man kan hitta sådana här skönheter små gula solar som Tussilago just är vid vägkanten när man är ute på promenad verkligen så underbart.

Det här är även så härligt när man får åter placera ut den här spring  vatten stenen den är verkligen så mysig att ha vid vår altan, för när man sitter där och blundar kan man nästan tro att man sitter vid en bäck.

Den är även en fin tillgång för våra fåglar särskilt deras ungar som gärna dricker här och även tar sig en dusch.

Idén till denna fick jag när vi var på semester till Oskarshamn och hälsade på våra vänner där deras granne hade en fontän vid sin altan och det såg så mysigt ut.

Sedan när vi når sommaren som är den magiska tiden då vi här uppe i norr har ljust hela dygnet då händer det mycket i trädgården och det mesta slår ut i blom och ger oss en fröjd för ögat.

Det var min tolkning av veckans tema och jag länkar över till TrädgårdsFägring gå gärna in där så får Ni ta del av andras trevliga bloggar som kanske har tolkat veckans tema eller skrivit om någonting annat.

Avslutar med att önska alla som tittar in på min sida en fin fortsättning på veckan och tack för Era kommentarer.








2 kommentarer:

  1. Så fin tolkning! Ja, det er veldig mye som kan være årets beste. Våren og sommeren er den beste tiden synes jeg.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Helt rätt, med allt du beskriver. Det finns mycket att glädjas över. Nu närmar vi oss advent och då blir det också mycket att njuta av.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera