måndag 22 november 2021

 Planera för advent

Nu är tiden inne för att börja planera för advent och det är en favorit högtid för min del.Jag behöver en hel del enris och det åker vi i väg och hämtar till vår skog där är det bara att välja buske.Just enris till jul är så vackert att ta in och pryda .

Den vackra spånstjärnan i köksfönstret de vanliga julgardinerna som har följt med ett bra tag nu men får inte bytas ut av några i familjen så just därför så hänger jag upp dem även denna jul för annars blir det ingen julstämning och den vill man ju inte missa.

 Enriset som jag pryder med virkade röda hjärtan så klart de som är så fina och som min mans faster har virkat ,den sydda väggtavlan med domherrar på och röda ljus hör verkligen advent och julen till.

Kottegranen med belysning som jag har gjort själv den får även vara med så länge som den lyser det är spännande varje år att tända den för att se om den fungerar även denna gång.

 Bland blommorna som hör advent och julen till så är ju Amaryllis en given blomma.Den är verkligen en ståtlig växt.

Förstås även hyacinter och jag köper de som är vita för de doftar minst och dem tål jag tack och lov.

Adventsljusstakar i fönstren ska det även vara och dem brukar vi tända fredag som hör till första adventshelgen.

Dom här Domherrarna får även gärna komma på besök men det är nog för mycket att begära de kommer ju inte på beställning,jag får nog se till att locka dem med riktigt extra god fågelmat.

Änglaspelet brukar jag även plocka fram och tända det är så mysigt när det plingar.


 Till vårt sommarhus åker vi även och gör lite adventsmysigt det är så trevligt att se utifrån att någon har brytt sig om det jättegamla huset .

Så här vill man ju gärna att det ska se ut vid advent men det är mycket tveksamt om det verkligen gör det den här advent som inom en snar framtid är här.Den snö vi fick har i stort sett tinat bort men däremot så har vi minusgrader och det är vackert med rimfrost och det har även kommit lite snö och mer är att vänta.

Det här var min tolkning i veckans tema som jag länkar över till  TrädgårdsFägring

 

Jag önskar alla som tittar in på sidan en fin vecka. 

 3 kommentarer:

 1. Så fint du pynter til advent! Adventstaker med lys er så hyggelig å se på nå når dagene er så korte. Jeg kjøpte hyacinter i dag for å få frem litt god duft i huset før jul. Det hører med :)
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Visst är det en härlig tid, vi har framför oss. Advent, Lucia och Jul, med alla fina dekorationer som hör till. Så vackert du pyntar, och visst hör det till att plocka fram samma saker, som man antingen fått eller gjort själv. På fredag kommer adventsljusstakarna fram här också, blir en skön stämning.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 3. Håller med dig - advent är en härlig tid. Och med lite lagom pyssel. Du har pyntat så fint och kanske kommer snön till början av december.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera