tisdag 26 oktober 2021

 Ett fint slut på Oktober

Vi har fått en hel del snö och vissa morgnar så är det 10 minusgrader då är det riktigt angenämt att tända en brasa som värmer skönt.Vi eldar både morgon och kväll den här tiden på året det är en riktig bonus att kunna göra det.


 

Nu har Sidensvansarna kommit och de är många i antal och det går hur bra som helst då det finns mycket bär för dem att äta av så nu är jag nöjd.



Dessa små kottar tycker jag är så fina att ha som dekoration i en kruka plockade dem hos min väninna jag har även fått det vackra huset av henne och hennes man för flera år sedan.

 


Trädgården här hos mig har gått till vintervila som Ni ser då snön ligger vit man kan med det konstatera att vi bor i ett avlångt land.

Det finns ändå en del som är kvar och ganska så vacker med sina höstlöv som Rosenslide har på hösten som gör sig bra mot den vita snön.

Kärleksörten den dröjer sig även kvar inte bryr den sig om att vi har haft minusgrader man kan säga att det finns de som inte ger upp i första taget.


Det här gräset som är planterat i en av rabatterna gör sig så fint nu när snön ligger där men det är vackert även när det är sommar och blommor bredvid sig.

Min grannes vackra träd som jag tror är en Rönn den är verkligen så vacker och bladen sitter kvar ännu.

Jag avslutar med denna bild där rönnens vackra röda bär har en vintermössa på sig.

Det var lite grann om hur det är här där jag bor här uppe i norr i zon 5 jag gör som vanligt nämligen länkar till TrädgårdsFägring
 

Ha det nu så bra alla och ta hand om Er.






 

 



 




4 kommentarer:

  1. Jeg liker så godt å se bilder med snø på, men må innrømme at til eldre jeg blir til mindre liker jeg snøen. Uansett er det vakre bilder du har tatt. De røde rognebærene og den hvite snøen er veldig fine i sammen.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt det ser ut. Håller med Marit. Jag gillar också foton med snö, men klarar mig så bra utan den! Ha det bra.

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Det är så vackra bilder med de röda husen och ren vit snö, rönnbär och en brasa inomhus. För mig får vintern gärna vara precis så, men inga mängder av snö och absolut inte blött och halkigt.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  4. Å det kändes konstigt att se snö men det kanske är för jag var ute till sent idag och njöt av varmt solsken och ca 14 plusgrader. Då blir snöbilder surrealistiska.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera