torsdag 14 oktober 2021

Mitten på Oktober

Mitten på Oktober och nu börjar vi ha minusgrader nattetid nu på morgonen så var det 5,5 minusgrader så nu vet man inte när man börjar se snöflingorna falla.

Nu ska vi koncentrera oss på det som fortfarande blommar i trädgården och en del blommor kommer igen så här på sluttampen som Bergnejlikan den är otroligt tacksam och så fin med sina silvriga blad och rosa blommor.

En del växter som blommar kommer tillbaka på hösten då de har hämtat ny kraft och de som gör det är verkligen växter som man gärna har i trädgården dit hör denna bland annat.

Junfrunäva gör detsamma även om den blommar med mindre mängd blommor och den är så fin med Lungörten som jag gillar i alla lägen blir det en fin kombination.

Man kan nästan slå ett slag för vissa Nävor som denna Silkesnäva som blommar nästan hela sommaren den gör ett litet uppehåll för att finna ny kraft att blomma senare på höstkanten och är då så här fin.


Dessa vackra bladväxter som Alunroten den är ett smycke i rabatten men även på andra ställen den kommer jag att plantera på mina föräldrars grav då den är så fin där kommer den att passa väldigt bra.

Vid vårt sommarhus så faller löven tätt vi har varit hit och tagit hand om dem så i går när vi åkte hem så var lövmassan borta men i dag finns där säkert fler men vi får se om de inte ska få vara kvar under vintern det är ju ett ganska så tungt arbete och dessutom så blir maskar och andra jordlevande varelser glada över dem.


Kärleksörten har jag rotat de är ju så lätt att få rötter på dem nu har jag satt ut den i trädgården och hoppas att den ska gilla läget .

Jag hade ju oturen med dessa för någon vinter sedan då de ruttnade upp och försvann det berodde då på att hösten blev väldigt blöt och det gillade den inte. Jag köpte en ny i våras och nu vill jag ha flera av denna på olika ställen i trädgården.

Nu när det börjar vara minusgrader tidvis så kan man inte annat än tycka att det är ganska så vackert med kristaller i blommorna här är det Blodtopp med ett krispigt yttre.
 
Nu vet Ni lite grann om hur det  är här hos mig just nu och jag gör som jag brukar nu när det glädjande nog kommer att fortsätta med

                                                           TrädgårdsFägring 

 nämligen länkar över mitt inlägg dit.

Avslutar med att önska alla som tittar in här en trevlig fortsättning på veckan




 








2 kommentarer:

  1. Ja, da er nok vinteren kommet til deg. Her var det bare så vidt over 0 to netter på rad. Fint bilde med så mye løv på bakken. Alunrot passer godt på kirkegården og mange andre steder. Fargene på bladene er så fine.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Redan köldgrader, ni har en lång vinter. Jag hoppas vi slipper kylan ett tag till. Du har fina nävor som blommar nu. Såg några enstaka blommor på min Jungfrunäva, så kul att de blommar nu. Din silkesnäva är mycket vacker.
    Ha en skön helg /Marika

    SvaraRadera