torsdag 7 oktober 2021

 Trädgård vecka 40

Trädgården börjar inta en lite annorlunda stil den har mer och mer börjat gå till vila men de vackra Höstfloxen de är så fina ännu och det är verkligen tur det.

Bergnejlikan den har inte gett upp utan gör sina tappra försök med att ge oss lite fägring fast nu i en mindre omgång med blommor innan den ska gå i vintervila.

Andra växter gör vad den kan men på ett lite annat sätt och den här lilla Spirean som i vanliga fall är ganska oansenlig men nu på hösten så blir den riktigt vacker.

Den här nyponrosen den gör vad den kan för att man ska få njuta av den ett tag till den har börjat även den gå till vila men blommar ändå med en ros på sluttampen.

Den är lite av en  aggressiv sort så jag är i valet och kvalet om hur jag ska göra med den till en annan sommar men känslan säger att den nog får vara kvar det får bli en rotspärr på den för den är så otroligt fin och doftar så gott. 

Här vid vårt sommarhus så har Doftchersminen börjat anta en höst färg och är så fin.

Nere vid vägen så har den vackra lönnen blivit ännu vackrare med sina gyllene blad.

De Lönnar vi har vid vårt sommarhus dem har jag hittat på vår tomt vid vårt hus hemma på gatan för det är flera grannar som har dem och har spridit ut sina fröer eller så kan det vara fåglarna..

Jag har tagit reda på några och planterat dem här i stället och jag tycker att de har vuxit ganska så fort för den här har inte stått här så värst många år.

 

Här vid vårt sommarhus så har mycket löv samlats på marken så här finns att göra med att räfsa i hop och göra höstfint innan snön kommer.

Vi har haft ett ganska så dåligt väder på senaste tiden men så kan det ju vara så här i Oktober. Tack vare vår vaccinering så har vi åter tagit upp träffarna på vårt stickcafe och även startat upp vår junta så det känns verkligen så bra för det är ju så trevligt att åter få träffas.

Maken och jag har även varit till trädgårdsföreningens årsmöte där vi fick ta del av hur vår förening mår ekonomiskt och den mådde mycket bra så det kan nog bli någon resa framöver när vi fått tillräckligt med skydd i form av vaccinering .

Så trevligt att åter få länka över till TrädgårdsFägring jag får verkligen tacka Er som håller i det hela.

Det var lite grann om hur det är här hos mig ha det nu så bra allihopa som tittar in här på min sida.
 








 

3 kommentarer:

  1. Så flotte høstfarger det er i hagen din nå! Jeg ser at det er mye løv som har falt av trærne ved deres sommerhus. Her har det ennå ikke vært frost, så her er det fortsatt mye løv igjen på trærne. Nydelig lønn med flotte høstfarger!
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så fint hos dig. Det är lika höstgult hos mig, lönnarna lyser med sina gula blad, som dalar ner på gräsmattan. Maken krattar och nästa dag ser det likadant ut igen. Floxen är fin, har blivit en favorit, doftar gott och blommar fint.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Hei Margareta.
    Flotte høstfarger i hagen din nå! Den lille spireaen var vakker. Det samme med lønnen ved sommerhuset:-)
    Lukke til med raking av løv/Eirin

    SvaraRadera