onsdag 30 juni 2021

 Underbara sommardagar

Då har vi snart slut på Juni och vi har även firat midsommar  i glada vänners lag vi var sex stycken som träffades under dagen på midsommaraftonen och i år satt vi inomhus på en glasveranda då vädret var lite osäkert.
Årets första Gurka har jag plockat in och snart ätit upp tur att det finns flera det är så underbart att kunna gå ut till sitt växthus och bara plocka in av godsakerna och veta att de inte är besprutade.

 
Trädgården den levererar här är det den rosa Nävan vid namn Jungfru som har slagit ut och den har blivit ganska så stor då den har suttit på samma plats i flera år.Den har även fröat av sig så att den finns på flera ställen
 
Praktbetonica samt några andra växter som samsas i rabatten vid vår infart jag har även köpt en sköldpadda som prydnad.

 
Vid vägen till vårt sommarhus så blommar den för fullt vår bergros den både är vacker och doftar gott.I slutet på sommaren ska vi såga ner den för den har blivit rejält stor så att den får komma på ny kula.
Hansarosen här hemma har börjat slå ut i blom och den har rejält med knoppar och kommer att blomma ett bra tag.Det är en underbar Ros med vackra blommor och god doft.

Örträskrosen vid knuten har börjat slå ut sina rosa blommor och den doftar så gott och är så vacker och den sitter verkligen på rätt plats då man får sig en dos doft när man går förbi på väg ut eller in i vårt hus..

Den blåa blomman i förgrunden kallas för Pärlemorfjärma och är så otroligt söt.

 Så här fin är den i närbild.
Dessa är så fina och lite höga vackert lila Aklejor blommar för fullt de är så fina mot den vita väggen dessutom så håller de färgen och blir inte någon annan med tiden.
Dessa rosa Aklejor är verkligen ett smycke i rabatten och de blommar rejält mycket den här sommaren.Det kan hända att maken tappade något gödselkorn lite här och där när han var ut och gödslade gräsmattan något han inte förnekar.
 
Även Ormroten blommar just nu den som jag ratade för något år sedan men ändå valde att ha kvar och nu tycker jag att den är fin den hade gärna fått blomma lite längre bara.
I går var vi och hjälpte våra vänner på min väninnas hemställe där gräset växte högt men efter ett gediget arbete så blev det åter fint igen.Här växer Ormroten i förgrunden och den var riktigt vacker då den står på precis rätt ställe i mitt tycke.
 
Det var lite grann om hur jag har det solen skiner och vi ska få det varmare
och man bara njuter av den härliga sommaren.Vi får hem dotter och måg som ska gästa oss i några veckor det blir trevligt med påhälsning från Göteborg ett tag framåt.
Jag länkar över inlägget som vanligt till


Avslutar med att önska Er alla en fin fortsättning på veckan.

 
 




 

 



 



 


5 kommentarer:

  1. Du har så mye fint som blomstrer hos deg nå. Duftende roser kan en ikke få for mange av.
    Din lilla akeleie var veldig flott, og bra at den ikke endrer seg som de ofte gjør.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så mycket fint, det är lite skillnad på vad som blommar hos dig och här. Aklejorna har nästan blommat över här. Ormroten står helt rätt hos dig. Jag har den i en rabatt och den sprider ut sig och tränger ut andra växter. Den är fin när den blommar, men det går ganska fort över. Den rosa nävan är min favorit bland dem alla.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Växter med god doft ska man vara rädd om och extra bra blir dem när jag hittar en plats där jag ofta passerar och känner doften. Ni har ju prickat helt rätt :)

    Härligt med besök av barnen.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Sommeren går så alt for raskt.

    SvaraRadera
  5. Hei Margareta.
    Takk for en fin runde i hagen din!
    Hvert år blir jeg nesten like overrasket over at på denne tiden blomstrer de samme planter samtidig hos deg som hos oss, og vi bor rett ved Svinesundsbroen mye lenger syd enn deg..
    Nyt sommeren:-)/Eirin

    SvaraRadera