fredag 11 juni 2021

 Junifägring

Det är så härligt att värmen fortsätter och att solen skiner det gillar både jag och växterna och de visar det på sitt alldeles speciella sätt med att växa och blomma.
Jätterams är så vacker i sin enkelhet när den blommar med sina vita hjärtan tillsammans med en snygg grön Skuggbräcka så blir det en vacker kombination.
Vid vår entré i stenpartiet blommar det för fullt och det står Mossfloxen för de är så vackert rosa verkligen en färgklick.
Rosenbräcka som växer i samma rabatt tillför även  den en  liten färgklick så otroligt fin och den är även fin efter blomning då jag alltid klipper bort överblommat och den blir då enbart en liten grön kudde.
Silkesnäva i en annan rabatt har även den slagit ut dessa Nävor som det  finns så många olika sorter av och de är alla så fina  jag har flera olika sorter av dem.
Det gör heller inget att de fröar av sig och kommer på olika ställen för de är lätta att ta reda på och ge bort av dem eller plantera på fler ställen.
Vår vackra Apel som heter Rudolf den blommar för fullt just nu och vilket färgsprakande träd det är ändå den står där och lyser av sig så även grannarna får lite ögonfröjd.
Det här trädet har haft en tuff vinter då kvistar har gått av men det har gått bra ändå.

 
Nu är det även tid för Löjtnantshjärtat att blomma .Jag trodde ett tag att den skulle lägga av men tydligen så har vintern varit gynnsam och på grund av mycket snö som skyddar och ingen tjäle så gillar växterna läget rätt bra kan jag se. 
Även vårt Äppelträd blommar och det är mycket sommarkänsla över det. Doftar gott gör det även nu hoppas man att pollinerarna har gjort sitt jobb så att det blir en hel del äpplen längre fram. 
Det har haft en bra vinter och stått sig fint även om det har stormat runt omkring det och haft snö ända upp till grenverket.
Till hösten kanske de kommer och klipper det från trädgårdssällskapet de gjorde de 2019.
Så har även vår nationaldag passerat och en av våra grannar hade i vanlig ordning hissat den svenska flaggan som vajade i vinden,det är verkligen så vackert när den gör det .
 
Som Ni ser så börjar det finnas en hel del ögonfröjd i trädgården och man gillar verkligen läget som det är just nu.
Jag länkar över i vanlig ordning till 

 
Jag får avsluta med att önska alla en fin fortsättning på veckan. 





 
 

 



 
 

 


8 kommentarer:

  1. Så fint det blomstrer hos deg nå! Geranium er så vakre ja.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Du hade så många små blommande, täta kuddar nu. Gillar både Saxifragan och Phloxen. Båda är växter som jag har minnen kring :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Så mycket fint som blommar i din trädgård. Stenpartiväxterna lyser verkligen upp. Ha en skön weekend.

    SvaraRadera
  4. Kudden av roenbräcka är ju bara för söt <3
    Det är en härlig tid nu i våra trädgårdar!

    Ha en fin helg! Hälsar Birgitta

    SvaraRadera
  5. Så nydelig den alven din er som passer på blomstene dine.

    SvaraRadera
  6. Hej Margareta!
    Saxifragan är så fin, minns att Farmor hade dem i olika färger. Jag har provat men den ville inte. Rudolf är riktigt fin. Ha det riktigt gott/Marika

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga färger du har i trädgården. Älskar de där rosa kuddarna vid infarten. Jätterams har jag med, så pampigt. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  8. Hei Margareta.
    Fint å se bildet fra inngangspartiet og noe av hagen! Det ser virkelig fint ut i hagen deres nå, med alt som blomstrer.
    Midtsommer er en flott tid:-)
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera