onsdag 2 juni 2021

 Välkommen sköna försommarmånaden Juni

Vi har fått sommar och det är så underbart nu får man plocka av sig vinterstassen och ta på sig sommarkläder.I trädgården så händer det väldigt mycket och det blir mycket trädgårdsarbete och man blir så glad när en del blommar för fullt.

Gullvivan lyser med sin gula färg  och den är så jättefin,den har nog från början kommit med någon fågel för jag har inte planterat någon men det är ju som vanligt lika välkommet.

Sommarvärmen har gjort att Häggen har slagit ut i blom och jag gillar dess doft även om jag kanske blir lite grann snuvig av den men det gör inget den blommar ju så kort tid.

  Så här skaldar Alf Henriksson om Häggen.

                                            "Jag såg att  Häggen blommade det kom en doft av den.

                                             Då gick jag till min älskade och sade :Se och känn!

                                             Hon stod vid makaronerna,hon sydde på en klut.

                                             Och när hon lyfte blicken hade häggen blommat ut.


Jag har ju sett att vi har haft en hare i trädgården då den har efterlämnat spillning men en kväll när det regnade och jag öppnade dörren fick jag se den det var en riktigt stor hare.
Nu har jag inte sett till den och vad jag kan se så har den bara ätit från några vårblommor men annars har den inte gjort någon åverkan på trädgården.


När man är ute i trädgården och arbetar så händer det att man gör nya upptäckter som den här växten det verkar vara någon klöverblomma vad jag kan se på bladen.

Det ska bli spännande att se hur den kommer att bli när den vuxit till sig.Jag tror att den har följt med en Vitpytta som jag hittade på en trädgårdsdag för den satt i den plantan.


 


Den här är även för mig en okänd växt som jag även har hittat och den har dessutom spridit sig så den finns på många ställen i min stora rabatt.

Jag har tagit reda på den ändå för den är ganska så fin i bladen.Är det någon som vet så får Ni gärna berätta vad det är för en växt.

Den första Vallmon har slagit ut  och den kommer blomma ett tag framöver då den har flera knoppar.
Den är så fin i färgen.
Jag har varit i väg till vår lokala trädgårdsaffär och förra året så köpte jag mig en Purpurmejram som var årets perenn för några år sedan och den var så otroligt fin.Den har tyvärr dött under vintern så därför blev det en ny planta som jag hoppas ska få överleva jag har planterat den på ett annat ställe.
Jag fick även tag på en likadan Kärleksört som den som jag har haft  en gång och som tyvärr även har dött för någon vinter sedan.De är ju så fina när de blommar och så vackra att ta in och sätta i vas.
Den här blommar även den blommar så fint just nu den har jag fått av min mans kusin men hon visste inte namnet på den.Jag gillar mer och mer gula blommor har jag märkt det är verkligen inte någon ful färg kan jag tycka en varm färg till och med.
Det här är en riktigt skön förening det gula Gräset tillsammans med en grön brokig växt som jag inte heller vet namnet på men fint är det tillsammans. Den grönvit brokiga växten har jag fått av min väninna.
När man låter växter få vara i fred och bara får växa lite som den vill då bildar de ofta så fina tuvor av vackra blad och blommor som den här vackra Lungörten.Här kan man se hur bra den trivs och den är så vacker i rabatten dessutom så är den otroligt vacker efter att den blommat ut.Visserligen så får man ansa till den efteråt men det gör jag så gärna.
Jag har även planterat dem på de gravar som vi sköter om även där passar de bra.
 
Det här var lite grann om hur jag har det nu så här i försommartid,vi har jättefint väder riktig högsommarvärme något som är så underbart och man njuter över att åter få vara i trädgården och se hur allting slår ut i blom och växer bra.
Jag länkar som vanligt över till  TrädgårdsFägring
 
Ha det nu riktigt bra och njut av första sommarveckan. 

    

 


 


4 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Du har mycket som blommar, du hade senare start men har tagit ifatt oss andra. Visst är det härligt med allt som tittar upp igen. Vädret kan vi inte klaga på, så skönt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Maria Nøkkelblom, som vi kaller den, er den søteste gule vårblomsten jeg vet! Der den har lyst til å vøre, får den være :) Så fint at du fikk tatt bilde av haren. God helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint som blommar nu och när häggen blommar är det bäst att fånga ögonblicket det det hade både Alf Henriksson och skomakaren som tog ledigt fattat.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Heggblomstring er sommer! En herlig duft.
  Det starter senere hos deg, men det jevner seg ut.
  Det gule gresset er fint. Her er det kun ett gress som har overlevd denne vinteren, så det blir nok bregner framover. Lungeurten er flott nå:-)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera