onsdag 23 juni 2021

       Midsommarveckan är här

Nu har vi redan kommit fram till midsommarveckan inte så man kan tro att vi är där för vi har en mörk himmel  och det regnar en hel del samt ut i mellan mullrar åskan.
Nåväl det är bra att vi får regn men i måttliga mängder är ju bäst.Trädgården gillar det i varje fall för nu  får de ju allt vad de behöver och svarar med att blomma som den här vackert röda Stjärnflocka som jag hämtade hem på en trädgårdsdag för två år sedan.
Det blommar fint även i krukorna som dessa som jag alltid har Tagetes i och i år även gula penningblad som jag tycker är så fint.
Strandtriften blommar även så fint jag har lite förkärlek över dessa små växter som är så söta när de slår ut i blom.
Nu har även den perenna Linblomman slagit ut i blom som jag hämtade hem förra helgen från en plantbytardag i Byske.Blev glad när jag fick se hur den blommar.

Så här ser den ut den Allium som jag har i min trädgård jag hade hoppats att det skulle vara tre bollar men jag får nöja mig med två det är ju även så fint.
Den vita Syrenen som vi delar med vår granne den har även blommat den som egentligen ska blomma senare men värmen har gjort att den nu snart är överblommad.Dess doft går inte köpas för pengar den är verkligen så ljuvlig.

 
Den här tiden på året så blommar ofta Kattfötterna och jag brukar alltid plocka in en bukett och den hänger jag upp på något lämpligt ställe oftast här vid paradhandduken i köket.

 
Jag har även pysslat lite grann i betong och det var länge sedan jag gjorde det  men det blev en liten flugsvamp och jag blev så nöjd med resultatet.
Vi har även varit till vår grannes stuga och hjälpt henne då hon blev änka förra året och behöver ett litet handtag i bland.
Maken körde gräsklipparen och jag hjälpte till att plantera ner några Tagetes.
Sedan blev det både fika och middag tur att vi hann göra det som skulle göras för sedan kom regnet men då satt vi inne i hennes fina glasveranda och myste.
Precis i rätt tid så blommar midsommarblommorna som växer bakom vårt sommarhus och det är så otroligt vackert.
Fina sommarkvällar brukar maken och jag gå ut i skogen på en skogspromenad och det är just nu så vackert då den skira grönskan brer ut sig och det doftar så gott och fåglarna kvittrar .En lisa för både kropp och själ.

Jag får avsluta med att önska alla en riktigt fin midsommarhelg .

 
 

 


 

 

 


 

 

 3 kommentarer:

 1. Hej!
  Så flott det blomstrer hos deg nå! Nydelig farge på din Astrantia. Hvite syriner dufter så herlig. Det er synd at vi ikke kan kjenne duft på bloggen :)
  Ha en fin midtsommer!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Du har det så fint i dina rabatter med mycket vackra blommor. Min syren har blommat över för länge sedan. Syrener är så härliga. Din flugsvamp är riktigt söt och passar in i rabatten. Vi har riktigt varmt väder igen.
  Önskar dig en trevlig Midsommarhelg!
  /Marika

  SvaraRadera
 3. Tack - önskar dig en fortsatt fin midsommar!

  Krukorna med gula blad och tagetes är så fina. Och visst är det roligt med växter från olika marknader och personer. De säger lite mer än de jag köper. Syrendoften är ljuvlig men den är över sen några veckor här. Det gäller att njuta medan blommorna är kvar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera