onsdag 28 april 2021

          Sista dagarna av April

Förra helgen så bar det sig inte bättre än att vi fick ett rejält bakslag med snöstorm,som om vi inte hade nog med snö men så kan det vara så här i slutet på April här uppe i norra delarna av Sverige.
Det såg ut så här utanför på vårt bord som vi har vid vår entré tur att man har blommor som tål en del så det gjorde dem ingenting.
Nu när det har gått några dagar och solen har varit givmild igen så har snön smält bort och Tussilago i mångfald mötte mig på dagens promenad vid vårt sommarhus. Så jag tog mig friheten och plockade mig en liten söt bukett.
Årets första Humla har även kommit fram och dem blir man ju så glad över att se de är verkligen så välkommen.Tur är att det finns nektar för dem att ta för sig av då sälgen håller på att slå ut.
Den gula Alunroten som jag köpte förra sommaren den har tinat fram  och det är så trevligt när växterna är färdiga för att ge vacker fägring med sina fina blad.

Den vackra Lungörten har även den tinat fram och den är redan beredd att börja blomma. 
Sädesärlan har även den kommit hit och den är en budbärare att sommaren snart står för dörren även om man inte riktigt kan tro det.
Vi har varit till vårt sommarhus och städat bort en del gammal bråte bränt ris bland annat något som inte blev gjort under hösten då maken var sjuk.

 Jag har även börjat räfsa här åtminstone där snön har tinat bort och det har torkat upp men här behöver vi inte städa så särskilt mycket då vi var här under hösten och räfsade och städade bort ordentligt och det har vi igen nu kan jag säga.
 
Som Ni ser så händer det en hel del saker som hör våren till även här hos mig och jag gör som vanligt att jag länkar över mitt inlägg till 
TrädgårdsFägring 

Gå gärna in här så får Ni ta del av andras inlägg.

Jag har uppmärksammat att jag har fått nya följare på min blogg och hälsar Er välkomna jag får även tacka för trevliga kommentarer som jag får varje vecka det är så trevligt och gör mig så glad.

Ha det nu så bra och önskar Er alla en trevlig Valborg.
 

 


 

 

 
7 kommentarer:

 1. Huff, snø er ikke det en har lyst på sent i april, men det er bra at den har smeltet nå. Så vakker din lungeurt er! De er så fine, og din har kommet mye lengre enn min :)
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 2. Hei Margareta.
  Du får virkelig erfare at april er april:-)
  Godt at snøen har smeltet igjen og at de første vårtegnene dukker opp. Skulle gjerne ha gjrt som dere og ryddet i høst, men da tilsa ikke helsa det, så vi tar det nå.
  Ha en fin helg/Eirin

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta!
  Ser nästan lite overkligt ut med all den snön, men som du säger, det är nog inget ovanligt i norr. Hoppas det smälter undan snart så du kan få njuta av våren. Vi har fått lite varmare väder, så man har kunnat vara ute och grejat. Så skönt.
  Trevlig Valborg /Marika

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Och vad fin din alunrot var. Hos mig blir de alltid bruna och trista under vintern och jag får varje år hålla tummarna för att de kommer orka bryta igen. Kanske är snön det de behöver.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Vårtegnene har jo kommet hos deg, selv om snøen var litt vel drøy! Flott alundrot. Synes de gule har lett for å gå ut her.
  Riktig god helg!
  /Irene

  SvaraRadera
 6. Det er nydelig med alt som våren bringer med seg.

  SvaraRadera
 7. otroligt vad med snö du fick och vilken tur att den smälte bort så fort igen. Man kan knappt tro att det är bilder med bara någon dag emellan.

  SvaraRadera